Karim Benzemával ilyen szégyen még aligha esett meg, mint Pamplonában

A Real Madrid szerdán este 3-1-re idegenben legyőzte az Osasunát, amellyel közelebb került az újabb bajnoki címéhez. A mérkőzés Karim Benzema miatt maradhat emlékezetes annak ellenére, hogy a francia csatár ezen a meccsen nem növelte a góljai számát, mivel két tizenegyest is kihagyott.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 9:46
null
Real Madrid's French forward Karim Benzema takes a penalty kick during the Spanish League football match between CA Osasuna and Real Madrid CF at El Sadar stadium in Pamplona on April 20, 2022. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid már készülődhet az ünneplésre. Matematikailag még behozható az előnye, de már csak karnyújtásnyira van tőle az újabb bajnoki cím, amely felé szerdán este Pamplonában az Osasuna elleni 3-1-es győzelemmel tett újabb lépést, de a kezére játszott az is, hogy az Atlético Madrid két pontot veszített a Granada elleni döntetlennel. 

Az Osasuna az előző két bajnokiját megnyerte, tehát jó formában és bizakodva várta a listavezetőt, és miután a vendégek vezetést szereztek – nagyszerű passza után David Alaba elsőre még Sergio Herrera kapusba lőtt, de a kipattanóból már betalált a 12. percben –, két perccel később máris kiegyenlített horvát csatára, Ante Budimir révén, aki egymás után az ötödik bajnoki meccsén lőtt gólt. A Real Madrid az első félidőben újra vezetni tudott, Marcos Asensio talált a kapuba, de a mérkőzés igazi érdekessége a szünet után következett.

 

Karim Benzemát sokan okkal tartják esélyesnek a következő Aranylabdára, ám ezúttal nem növelte a góljai számát, holott volt rá lehetősége. Nem is egy, ugyanis a madridiak javára néhány percen belül két jogos tizenegyest is megítélt a játékvezető, mindkettőt a francia csatár végezte el, mindkettőből a jobb alsó sarkot célozta meg – Sergio Herrera kapus pedig mindkettőt kivédte! Ilyen szégyen aligha esett még meg Karim Benzemával…

Lucas Vázques állította be a 90. percben a 3-1-es végeredményt, amivel, ha a Barcelona meg is nyeri az összes hátralévő meccsét, már csak négy pont választja el az újabb bajnoki címtől öt fordulóval az idény vége előtt. 

Borítókép: Az egyik elhibázott büntető pillanata (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.