Köpés, lenézés, Farmerek Ligája – a Villarreal kisebbségi komplexusa

A Bajnokok Ligája egyik legnagyobb meglepetése született kedden este azzal, hogy a Villarreal 2-1-es összesítéssel kiejtette a Bayern München csapatát a negyeddöntőben. A spanyolok vezére, Dani Parejo úgy véli, a bajorok vezetődzője, Julian Nagelsmann lenézte őket.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 14:57
null
München, 2022. április 13. A Villareal játékosai ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének Bayern München elleni visszavágó mérkõzése végén Münchenben 2022. április 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, a Villarreal 2-1-es összesítéssel jutott az elõdöntõbe. MTI/AP/DPA/Sven Hoppe Fotó: Sven Hoppe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Van az úgy, hogy néha saját magadat köpöd arcon – foglalta össze Dani Parejo, a Villarreal négyszeres spanyol válogatott középpályása, hogy szerinte mi történt a Bayern Münchennel a két csapat BL-párharcában. Erős szavak, amelyek indulatot feltételeznek. Nem is alaptalanul.

Már a negyeddöntő első mérkőzése meglepetést hozott, hiszen a Villarreal hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Bayernt. A müncheni visszavágón aztán a bajorok rengeteg helyzetet kidolgoztak, de csak egy gólt lőttek révén, amire azonban a spanyol együttes a 88. percben válaszolt egy kontrából.

Az 1-1 sokként hatott a németekre, s összesítésben a Villarreal győzelmét, továbbjutását jelentette.

Julian Nagelsmann a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy szerinte az első találkozón úszott el csapata továbbjutása, és annyiban mindenképpen igaza van, hogy Spanyolországban rettentő gyengén futballozott a Bayern, míg a visszavágón nem volt rossz.

A bajorok kiesése annyira váratlan volt, hogy még Nagelsmann menesztése is felvetődött kérdések szintjén, mire ő azt felelte, bármi megeshet, de nem fél emiatt.

A Villarreal egyik legjobbja, Parejo azonban úgy látta, a Bayern, s főként annak vezetőedzője magának köszönhette a sorsát.

– Nagelsmann azt mondta, hogy már az első meccsen el akarja dönteni a továbbjutást – emlékeztetett a Real Madridban és a Valenciában is megfordult Parejo. – Azt gondolom, ezzel lenézte a Villarrealt és magát a futballt is.

Majd ehhez tette hozzá a köpős metaforát.

Unai Emery, a Villarreal edzője is érzékeltette, hogy vannak, akik lenézik a spanyol együttest.

– Nem azért jutottunk az elődöntőbe, mert kedvesek vagyunk, vagy ahogy mások mondják, kedvesek vagyunk egy kis városból, hanem azért, mert megdolgoztunk érte – tette egyértelművé a tavaly Európa-ligát nyert együttes főnöke.

A Villarreal a közösségi médiában is üzent azoknak, akik lenézik őket, a közzétett fotón egy sárga traktor és annak boldog vezetője látható, a felirat pedig: „Üdv az UEFA Farmerek Ligájában!”

Rögzítsük: a Villarreal egyszer már volt elődöntős a BL-ben, 2006-ban az Arsenaltól kapott ki a legjobb négy között. Most a Benfica–Liverpool párharc győztese lesz az ellenfele.

Borítókép: A Villarreal játékosai ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München elleni visszavágó mérkőzése végén Münchenben 2022. április 12-én (Fotó: MTI/AP/DPA/Sven Hoppe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.