Óriási lépést tett a bennmaradás felé a Hertha a Bundesligában

Megnyerte a kiesési rangadót a Stuttgart ellen a Hertha a Bundesliga 31. fordulójában vasárnap, és ezután már nehéz elképzelni, hogy kiessen a német élvonalból. Felix Magath jó tűzoltónak bizonyulhat, de még mindig Dárdai Pál gyűjtötte a legtöbb pontot a berlini csapattal az idényben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 9:55
Felix Magath coach of Hertha BSC until end of season
Felix Magath coach of Hertha BSC until end of season Fotó: Europress/AFP/MATTHIAS KOCH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élet-halál harc volt várható a Bundesliga elmúlt hét végi zárómeccsén, hiszen a 15. Hertha fogadta a 16., osztályozós helyen álló Stuttgartot, és a két csapat között mindössze egy pont volt a különbség a forduló előtt.

A Hertha Davie Selke góljával már a negyedik percben megszerezte a vezetést, majd a 90. percben Ishak Belfodil is betalált, 2-0-s győzelmet aratott a berlini csapat, amely négy pontra ellépett a Stuttgarttól három fordulóval a bajnokság vége előtt.

Matematikailag még nem dőlt el semmi, de a Hertha már a következő fordulóban biztossá teheti a bennmaradását, 

ha nyer a 17. Bielefeld otthonában egy újabb kiesési rangadón, miközben a Stuttgart nem tudja legyőzni otthon a legutóbb fordulóban a Mainzot 5-0-ra kiütő Wolfsburgot.

Nem lehetetlen forgatókönyv, aminek teljesülése esetén Felix Magath az 500. edzőként megvívott Bundesliga-meccsén tarthatná bent a Herthát az élvonalban.

A 68 éves edző március közepén vette át a berlini együttes irányítását Tayfun Korkuttól. Nehéz örökséget vett a nyakába, a Hertha akkor kieső helyen állt a Bundesligában.

Három vezetőedzőt fogyasztott el az idényben a fővárosi klub, amely még vezetésével kezdte az évadot. Őt novemberben küldték el és ültették a helyére Korkutot.

A Herthának jelenleg 32 pontja van, ebből a legtöbbet, 14-et Dárdai vezetésével szerzett, Korkut kilencet, Magath eddig hatot tett be a közösbe, egy meccsen pedig Mark Fotheringham volt a beugró, aki három pontot szerzett.

Dárdai és Korkut egyaránt 13 bajnokin irányította a berlinieket az idényben, a magyar edző átlagosan 1,08 pontot szerzett, a török mindössze 0,69-et, ez az edzőváltás tehát katasztrofálisan sült el.

Magath-tal egyértelműen javult a helyzet, ő az eddigi négy Bundesliga-meccsén 1,5 pontot átlagolt, a Stuttgart elleni fontos győzelem után mégsem volt elégedett.

– Nem értem, miért adtuk fel a játékunkat 1-0 után, érthetetlen, nem így terveztük – mérgelődött Magath, akit a Kicker idézett. A lapnak a jövőjéről is beszélt a korábban a Bayern Münchennel és a Wolfsburggal is bajnok edző.

Ha vége lesz az idénynek, hátradőlök majd és kiélvezem a most átélt napokat, mert jelenleg nem tudom élvezni, túl nagy a nyomás.

Magath ugyanakkor arra nem tudott válaszolni, hogy a következő idényben is ő irányítja-e a Herthát. Mindenesetre a Dárdait menesztő Fredi Bobic sportigazgatónak nagyszabású tervei vannak.

– A következő idényben a célunk a tabella első fele lesz – jelentette ki a Stuttgarter Zeitungnak a berlini sportvezető. – Ez az alapja annak, hogy valamikor más célokat is elérhessünk. Azzal is tisztában vagyok, hogy a sikert nem lehet pusztán pénzzel megvásárolni. A siker csak organikus fejlődéssel lehetséges.

Borítókép: Felix Magath és Fredi Bobic (Fotó: Europress/AFP/Matthias Koch)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.