időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Varga Csaba elérte a 7000 méteres magasságot

Magyar Nemzet
2022.04.26. 20:36 2022.04.26. 20:48
Varga Csaba elérte a 7000 méteres magasságot

Remekül halad Varga Csaba Kancsendzönga-expedíciója. A nagyváradi hegymászó átmenetileg már elérte a hármas tábort, a 7000 méteres magasságot. Rövid pihenő után még magasabbra tör a Föld harmadik legmagasabb hegyén.

Varga Csaba továbbra is remek tempóban halad, hogy meghódítsa a Föld harmadik legmagasabb csúcsát, a 8586 méteres Kancsendzöngát. A nagyváradi hegymászó április 13-án indult útnak Budapestről, öt nappal később pedig már az 5500 méteren fekvő alaptáborból jelentkezett be. Hétfő este arról tájékoztatta médiapartnerét, a Hazajárót, hogy elérte a közel 7000 méteren felállított 3-as tábort. 

A következő napokban is folytatódik a szokásos türelemjáték. Varga Csaba a tervek szerint két napot tölt el a 7000 méteres magasságban, hogy szoktassa a szervezetét az oxigénhiányos állapothoz, majd visszatér az alaptáborba, hogy ismét pihenjen néhány napot. 

A hegymászó arról számolt be, hogy jó erőben van, s azt tapasztalja a hegyen, hogy reggelente szép napos az idő, míg délutánonként erősödik a szél és elkezd havazni.

Varga Csaba 2018-ban már járt a Kancsendzöngán, akkor a rossz időjárás megakadályozta a csúcstámadásban. A magyar sportember eddig öt nyolcezres hegyet hódított meg, sorrendben a Gasherbrum II, a Broad Peak, a Manaszlu, a Gasherbrum I és a Dhaulagiri csúcsára jutott fel, tavaly a Mount Everestről ugyancsak a rossz idő miatt fordult vissza.

Varga Csaba, miként a korábbi expedíciói során, ezúttal is pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül kívánja véghez vinni a küldetését.

Borítókép: Varga Csaba a tervek szerint halad egyre feljebb (Fotó: Facebook/Hazajáró)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.