Elvették az oroszoktól a 2023-as hoki-vb rendezési jogát

A világ legjobb 16 csapatát felvonultató tornának jövőre Szentpétervár adott volna otthont.

Forrás: MTI2022. 04. 26. 19:48
MAENALANEN, Saku; Fedotov, Ivan
Peking, 2022. február 20. A finn Saku Mäenalanen (b) és az orosz Ivan Fedotov kapus a férfi jégkorongtorna döntõjében játszott Finnország - Orosz Olimpiai Csapat mérkõzésen a pekingi téli olimpián, a Nemzeti Fedett Stadionban 2022. február 20-án. Történelme elsõ olimpiai bajnoki címét szerezte a finn férfi jégkorong-válogatott, miután a fináléban 2-1-re legyõzte a címvédõ orosz csapatot. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai háború miatt a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) elvette a jövő évi világbajnokság rendezési jogát Oroszországtól.

A távirati iroda tudósítása kitér rá, hogy a világ legjobb 16 csapatát felvonultató tornának 2023-ban Szentpétervár adott volna otthont. Az IIHF korábban már kizárta az orosz és a fehérorosz válogatottat a május 13–29. közötti finnországi vb-ről.

Az IIHF honlapján kedden azt is közölte, hogy

a vb utolsó hetében esedékes tamperei kongresszuson döntenek arról, hol rendezzék a jövő évi elit vb-t.

A magyar válogatott a jövő héten a ljubljanai divízió I/A vb-n szerepel, és ha az első két hely egyikén végez, akkor feljut az élvonalba, ami eddig kétszer, 2008-ban Szapporóban és 2015-ben Krakkóban sikerült.

Borítókép: A finn Saku Mäenalanen és az orosz Ivan Fedotov kapus a férfijégkorong-torna döntőjében játszott Finnország–Orosz Olimpiai Csapat mérkőzésen a pekingi téli olimpián, a Nemzeti Fedett Stadionban 2022. február 20-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.