Xavi jól cserélt, de nem tudott nyerni a Barcelona Frankfurtban

Emberelőnyben is csak 1-1-es döntetlent ért el a Barcelona az Eintracht Frankfurt otthonában az Európa-liga negyeddöntőjének első meccsén.

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 22:54
null
FBL-EUR-C3-FRANKFURT-BARCELONA Fotó: DANIEL ROLAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázba hozta a Frankfurt szurkolóit a Barcelona elleni El-negyeddöntő, a klub közlése szerint akkora volt az érdeklődés a mérkőzés iránt, hogy 250-300 ezer jegyet is el tudtak volna adni. Pech, hogy a frankfurti stadion kapacitása nemzetközi találkozókon „csak” 50 ezres, de milyen szerencse, hogy már nincsenek érvényben a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások – az El-idényben először lehetett telt ház Frankfurtban.

Ami azt illeti, a német drukkerek nem csak a lelátókon igyekeztek segíteni a csapatukat, szerda éjjel petárdával zavarták meg a mérkőzésre rápihenni szándékozó Barca-játékosokat…

Hogy emiatt kezdett-e kicsit álmoskásan Xavi együttese, azt sosem tudjuk meg, mindenesetre a hatodik percben könnyen előnyhöz juthatott volna a Frankfurt, de Sow óriási ziccerben nem találta el kapuját.

Az első félidő hajrájában is a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, legalábbis a félig már annak tekinthető tizenegyeshez, amelyet először befújt a játékvezető, de aztán a VAR segítségével visszavonta, mert mint kiderült, Sergio Busquets előbb a labdát rúgta el, csak utána a „babát”.

Közelebb járt a gólhoz az első félidőben a Frankfurt, aztán szünet után hamar meg is szerezte a vezetést: a 48. percben egy szöglet utáni kipattanóból Ansgar Knauff levétel és egy pattanás után védhetetlenül zúdította a labdát a Barca kapujába – 1-0.

A frankfurti gól Fotó: DANIEL ROLAND

Érezte Xavi, hogy lépnie kell, a hatvan perc után beküldte Ousmane Dembélét és Frenkie de Jongot, a katalánok játéka pedig egyből lendületesebb lett. Mindkét csere szerepet játszott az egyenlítő gólban, Dembélétől indult az akció a 66. percben, De Jong szép gólpasszt adott Ferran Torresnek a tiki-takás időket idéző támadás végén – 1-1.

Az utolsó tíz percre emberelőnybe került a Barcelona. A 79. percben Pedrit elkésett belépővel buktatta a frankfurti Tuta, aki ezért sárga lapot kapott, csakhogy ez már a második volt neki.

Nem tudott élni a létszámfölénnyel a Barcelona, az 1-1-es végeredmény után a Nou Campban dől majd el a továbbjutás egy hét múlva.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések: 
RB Leipzig–Atalanta 1-1
Braga–Rangers 1-0
Frankfurt–Barcelona 1-1
West Ham–Lyon 1-1

Borítókép: Ferran Torres ünnepli a gólját Frankfurtban (Fotó: DANIEL ROLAND)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.