időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

A selejtezősök a magyar ellenfelekről álmodtak a Garroson

Magyar Nemzet
2022.05.24. 22:46 2022.05.25. 06:24
A selejtezősök a magyar ellenfelekről álmodtak a Garroson

Hiába volt négy magyar játékos is a Roland Garros női egyes főtábláján, már az első fordulóban valamennyiük számára véget ért a torna. Időrendben utolsóként Udvardy Panna két játszmában kikapott több mint száz hellyel hátrébb rangsorolt ellenfelétől.

Négy selejtezőből indult játékos jutott be a legjobb hatvannégy közé a Roland Garros női versenyében. Az már a sorsoláskor eldőlt, hogy Donna Vekic és Mirjam Björklund közül az egyik ott lehet a második fordulóban, a két selejtezős egymás elleni első körös meccsét a horvát Vekic nyerte.

A további három sikeres selejtezős játékos tekintve közös pont, hogy valamennyien nyertek magyar játékos ellen Párizsban.

Alekszandra Krunics még a főtáblára jutásért győzte le Jani Rékát, honfitársa, Olga Danilovics már a főtáblán győzött Gálfi Dalma ellen.

S a két szerb játékoshoz csatlakozott a világranglista 225. helyezettje, a mexikói Fernanda Contreras, aki Udvardy Pannát (90.) győzte le 7:6, 6:3-ra.

További visszatérő momentum a magyarok szereplésében, hogy Gálfinak meccslabdája volt, Bondár Anna után pedig Udvardy Panna is játszmalabdát hagyott kihasználatlanul.

Bár egyesben már csak Fucsovics Márton maradt versenyben a magyar játékosok közül a Roland Garroson, párosban rajta kívül Gálfi, Bondár és Udvardy is próbálkozhat még a francia fővárosban.

Borítókép: Udvardy Panna (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)