Bognár György a kupadöntőre már a játszótérről válogathat

Bognár György nagyon elégedetlen volt a Paks Gyirmót elleni játékával, de több kollégája sem repesett az örömtől szerdán.

Magyar Nemzet
2022. 05. 05. 10:10
Bognár György Csertői Aurél
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

3-0-s előnyből nem illik pontot veszteni, a Paks mégis megtette ezt a Gyirmót ellen a labdarúgó NB I-ben. a paksiak vezetőedzője azonban fokozta a tolnai játékosok kellemetlen helyzetét nyilatkozatával.

– Nagyon gyenge volt már az első félidő is. Annak ellenére, hogy három nullára vezettünk, nagyon sok rossz teljesítmény volt a csapatban. Nem tudom, hogy a játékosok mire spóroltak háromgólos előnyben.

Ha a játszótérről behívok tizenegy gyereket, akkor is megnyertük volna a meccset, és nem kapunk három gólt. Egyébként szerintem ez NB II-es szintű meccs volt, és annak is az alja…

– fogalmazott a szókimondó szakember. Ki tudja, a paksi játszóterekről egy-két tehetséges srác feltűnik-e május 11-én, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőn.

A Paks korábbi, a Gyirmót jelenlegi edzője, Csertői Aurél sem volt boldog, hiszen csapata helyzetén a döntetlenek már nem segítenek.

– Nyolc perc után már kétgólos előnyben lehettünk volna, sajnos nem koncentráltunk eléggé az ellenfél kapuja előtt, ráadásul miután nem sikerült megszerezni a vezető gólt, hét perc alatt két szöglet utáni szituációból két gólt kaptunk, mert nem figyeltünk eléggé – mondta Csertői, aki leszögezte: amíg elméleti esély van a bennmaradásra, hinni fognak benne. Ehhez a Gyirmótnak le kell győznie a ZTE-t és a Ferencvárost, s közben bíznia abban, hogy a Honvéd már nem szerez pontot a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia ellen.

Ha már ZTE és Ferencváros, ez a két együttes még több góllal örvendeztette meg a közönséget, a már biztosan bajnok Fradi 5-3-ra nyert hazai pályán. Az edzők azonban nem rajongtak a gólparádéért.

– Agresszíven, kezdeményezően kezdtük a mérkőzést, sajnos ez a második félidőre alábbhagyott. Emiatt kaptuk a gólokat, és cserékkel bele kellett nyúlni a mérkőzésbe, mégpedig azért, hogy visszaszerezzük a játék feletti irányítást.

A nézők alighanem örültek az öt szerzett gólnak, én bosszús vagyok a három kapott miatt. Nem szabad ennyi gólt beszedni

– mondta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője.

Kollégája, Molnár Balázs viszont pozitív gondolattal zárt.

– Nehéz örülni öt kapott gólnak és egy vereségnek. Sajnos az első félidei játékunk ugyanolyan volt, mint az elmúlt hetekben. A második játékrészben mutatott futballunk előtt viszont le a kalappal.

Borítókép:csalóka felvétel: Bognár György és Csertői Aurél sem volt boldog a lefújás után (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.