Gólzápor a Groupama Arénában, a ZTE megnehezítette a Fradi dolgát

Az NB I 31. fordulójának utoló szerdai mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán a szünetben már 3-0-ra vezetett, mégis izgalmassá, mi több, gólzáporossá vált a találkozó. A második félidőre feljavult vendégek kétszer is feljöttek egy gólra, de kiegyenlíteni nem tudtak, 5-3-ra kikaptak, és ezzel eldőlt, hogy nem érhetnek oda a negyedik helyre.

2022. 05. 04. 20:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros már bajnok, lényegében a szurkolói és a saját maga szórakoztatására játszik már a hajrában, a Zalaegerszeg számára viszont volt tétje a mérkőzésnek. A vendégek az utóbbi három meccsüket elveszítették, ezzel hátrányba kerültek a negyedik helyért vívott harcban, és tudták, ha most kikapnak, már esélyük sem lesz ezt az álmukat megvalósítani. Bár a kezdésig számítva 342 perce nem szereztek gólt idegenben, ők tudhatják, hogyan kell a Fradit a Groupama Arénában legyőzni, hiszen ezt ebben a bajnokságban tavaly október 16-án megtették, akkor 2-1-re nyertek az Üllői úton.

 

 

Érdekesség, hogy az MLSZ egy meccsre lezáratta a B-közép szokásos szektorait, a klub az odatartozó szurkolóknak egész egyszerűen lehetőséget biztosított arra, hogy a másik oldalon élvezhessék a találkozót, mondhatni, nem volt nehéz kijátszani a büntetést. Ami pedig az élvezetet illeti, a ferencvárosiak gondoskodtak a híveik szórakoztatásáról, a szünetre már háromgólos előnyt szereztek. Az első öngól volt, a 9. percben Pászka jobbról érkező szögletét Vécsei fejjel megcsúsztatta, és a labda az ötösön álló Bedi Bence testéről pattant a jobb alsó sarokba – 1-0.

A 21. percben jött a következő: Pászka kapott jó kiugratást a bal oldalon, középre húzott, elrúgta a labdát az elé vetődő Demjén elől, és a kapus az lábára esett rá. A tizenegyesből Tokmac laposan és erősen lőtt a kapu jobb oldalába – 2-0. Nyolc perccel később ismét Pászka volt az előkészítő, balról adott be szabadrúgásból, és a másik oldalon érkező Botka a bal alsó sarokba fejelt négy méterről – 3-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

A Zalaegerszeg csak ezután kezdett kissé felbátorodni, Mashack hatvanméteres vágta után találta el tizenkét méterről a jobb kapufát, majd Dibusz védte szépen Bedi lövését, ugyanakkor a Fradi is többször növelhette volna a előnyét. Végül a szépítés jött össze a második félidőben jól kezdő ZTE erőfeszítéseit megkoronázva: az 54. percben tajti kicsit balról, húsz méterről, szabadrúgásból lőtt szép gólt a bal felső sarokba – 3-1.

És a vendégek nem adták fel, igaz, ehhez kellett az is, hogy a Ferencváros nagyon gyengén összpontosítva futballozott a szünet után. A 66. percben Zsóri Dániel tört előre a jobb oldalon a tizenhatoson belül, és Samy Mmaee csak fellökni tudta. A sértett végezte el a tizenegyest, és magabiztosan bombázott magasan a kapu bal oldalába – 3-2. Ekkor felsejlett a játéknap első mérkőzése, amelyen a Gyirmót háromgólos hátrányt dolgozott le a Paks ellen…

 

 

De csak felsejlett, a 77. percben eldőlt, hogy itt ez nem történhetett meg: Marin adott nagyon finom passzt Tokmacnak, aki lekészítette azt a balról érkező Boli elé, ő pedig tizenkét méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt – 4-2. Ezzel azonban még nem volt vége, a 87. percben Beditől kapott remek átadást Zsóri a tizenhatoson belül, majd higgadtan emelt a vetődő Dibusz felett a hálóba – 4-3. Hajtottak a vendégek az egyenlítésre, de a 94. percben Marko Marin szép szóló végén tizenöt méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát – 5-3, és ezzel minden eldőlt.

A Zalaegerszeg a vereséggel kiszállt a negyedik helyért vívott harcból, hiszen hét pont a hátránya a Mol Fehérvár mögött, és ezt két fordulóban már nem lehet behozni.

 

 

NB I, 31. forduló
Kedd


Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-1), Mezőkövesd, 1246 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Pávkovics (45.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 2527 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Dárdai (25.), Kodro (45+2.)

 

Szerda

Gyirmót–Paks 3-3 (0-2), Gyirmót, Alcufer-stadion, 1020 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Varga B. (71.), Kovács D. (82.), Ventura (93.), illetve Medgyes (33.), Ádám M (40., 62.)

MTK–Puskás Akadémia 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1314 néző, jv.: Vad II.

Ferencváros–Zalaegerszeg 5-3 (3-0), Groupama Aréna, 5677 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Bedi (öngól, 9.), Tokmac (11-esből 21.), Botka (28.), Boli (77.), Marin (94.), illetve Tajti (54.), Zsóri (11-esből 66., 87.)

 

Csütörtök
Kisvárda–Újpest 18.00 (M4 Sport)

Borítókép: Tokmac és társai három gólt ünnepelhettek az első félidőben (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.