időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Elsöprő zsákolás, egy jelenetben az egész párharc

K. D.
2022.05.23. 10:50
Elsöprő zsákolás, egy jelenetben az egész párharc

Luka Doncic két egymást követő meccsen eljutott negyven pontig, csapata, a Dallas Mavericks mégis 3-0-s hátrányba került az NBA nyugati főcsoportjának döntőjében a Golden State Warriors ellen.

A közhely úgy tartja: a sportban az a szép, hogy minden megtörténhet. Nos, az NBA egyik statisztikája erre igyekszik rácáfolni.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-liga rájátszásában 146 alkalommal fordult elő korábban, hogy egy csapat 3-0-s előnybe került, és mind a 146 alkalommal tovább is jutott a párharcból.

Magyar idő szerint hétfő hajnal óta az első szám 147-re változott: a Golden State Warriors a két hazai siker után Dallasban is legyőzte a Maverickst, hiába dobott a második meccsen elért 42 pont után ezúttal 40-et Luka Doncic.

Sőt, a Dallas szlovén sztárja részese volt annak a jelenetnek, ami kiválóan jellemzi a párharcot: Andrew Wiggins zsákolása elsöprő erejű volt Doncic felett, s a párharc végkimenetele is a söprés, a 4-0 felé tart.

Wiggins akciójára elsőre támadószabálytalanságot fújtak, de videós visszanézés után megadták a kosarat. A 2014-es játékosbörze első választottjának egyébként is kiváló meccs volt, 27 pontot és 11 lepattanót szerzett.

NBA, rájátszás

Dallas Mavericks–Golden State Warriors 100-109

A főcsoportdöntők állása

Kelet

Miami Heat (1.)–Boston Celtics (2.) 2-1

Nyugat

Golden State Warriors (3.)–Dallas Mavericks (4.) 3-0

Borítókép: Andrew Wiggins zsákolása (Fotó: Getty Images via AFP/Ron Jenkins)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.