Nagy veszteség az Újpestnek: távozott a grúz válogatott támadó

A török élvonal újoncánál, az Ankaragücünél folytatja pályafutását az Újpest FC grúz válogatott támadója, Giorgi Beridze. A játékos a lila-fehérek egyik legjobbja volt a tavasszal.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 11:24
Forrás: ankaragucu.org.tr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnokként jutott fel a Süper Ligbe az Ankaragücü, amely a hivatalos oldalán jelentette be az Újpest szélsőjének az érkezését. A közlemény szerint Beridze kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a török klubbal. A Transfermarkt adatbázisa szerint a játékos szerződése lejár az Újpesttel, így ingyen igazolhatott Törökországba.

Az Újpest komoly kiesési gondokkal kezdte a tavaszi szezont az NB I-ben, a bajnokság végére azonban stabilizálta a helyét a középmezőny elejében, az ötödik helyen végzett. 

Ebben nagy szerepe volt a csapat grúz támadóduója, Beridze és Budu Zivzivadze harmonikus és eredményes játékának.

Beridze a tavasszal három gólt és hat gólpasszt szerzett az NB I-ben, áprilisban kulcsszerepe volt a Paks és a Zalaegerszeg elleni fontos győzelmekben. A négyszeres grúz válogatott játékos távozása nagy érvágás az Újpestnek, hiszen 34 tétmérkőzésen 12 gólig és 8 gólpasszig jutott az elmúlt idényben, amivel a csapat egyik legjobbja volt.

A 25 éves játékos két részletben szerepelt Újpesten: a 2018–2019-es idényt kölcsönben töltötte a IV. kerületieknél, majd szerződése lejártával, 2020 októberében végleg megszerezték a belga Genttől.

Az Újpest a másik grúz kulcsemberét, Zivzivadzét is elveszítheti a nyáron. Ő eleve csak kölcsönben szerepelt a lila-fehéreknél, papíron vissza kell térnie a Fehérvárhoz. Ezzel kapcsolatban az Újpest ügyvezetője, Berta Csaba lapunknak elárulta, hogy szeretnék megtartani Zivzivadzét, aki maradni szeretne. Ennek a gondolatnak azt a részét, hogy Fehérváron nem szeretne futballozni, az érintett játékos is megerősítette.

Borítókép: Giorgi Beridze az új csapata bemutatásán (Fotó: Ankaragucu.org.tr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.