Tömegverekedés lett a gólörömből, bajban volt a Milan

Az AC Milan ugyan hátrányba került Veronában, de végül fordított, és megőrizte előnyét a tabella élén. A Cagliari a 99. percben mentett pontot a kiesési rangadón a Salernitana otthonában.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 8:06
US Salernitana 1919 v Cagliari Calcio - Serie A
Simone Verdi of US Salernitana 1919 \celebrates scoring first goal during the Serie A match between US Salernitana 1919 and Cagliari Calcio FC on May 8, 2022 in Salerno, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már néhány hete egyértelmű volt, de a harminchatodik forduló után matematikailag is eldőlt: a 2021/22-es Scudetto is Milánóba kerül. Az viszont még nem dőlt el, hogy az AC Milan vagy a címvédő Internazionale örülhet-e a bajnokság végén.

A fekete-kékek még pénteken nyomást helyeztek a városi riválisra az Empoli elleni gólzáporos sikerrel, így két napig vezették a tabellát. A Milan pedig bajba került Veronában, ahol korábban két bajnoki címet is elbuktak. A ex-Inter-játékos, Davide Faraoni gólja azonban végül nem segített korábbi klubján, a Milan két hasonló Leao–Tonali összjátékkal fordított, és végül 3-1-es győzelemmel őrizte meg kétpontos előnyét a tabella élén.

Szerelmes vagyok a játékosaimba

Tudom, mennyit dolgoznak ezekért az eredményekért. Megszereztük a győzelmet, így kell folytatnunk az utolsó két fordulóban is – fogalmazott Stefano Pioli, a Milan edzője, majd emlékeztetett arra, hogy honnan építette fel a Milant. Két és fél éve, nem sokkal azután, hogy Pioli átvette a csapatot, a piros-feketék az Atalanta elleni 5-0-s vereséggel a tabella második felébe csúsztak. A következő fordulóban éppen az Atalanta lesz az ellenfél…

A vereség nem fér bele a Milannak, egy döntetlen viszont még becsúszhat a bergamóiak vagy az utolsó fordulóban a Sassuolo ellen, ugyanis pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény a piros-feketék javára döntene az Interrel szemben.

Az Interre papíron könnyebb riválisok várnak az utolsó két körben, habár a Cagliarinak és a Sampdoriának is erős motivációja lesz, ugyanis mindkét klub kieshet a szezon végén. A szardíniai csapat már szinte készülhetett a Serie B-re, vasárnap a 99. percben egyenlített a közvetlen rivális Salernitana ellen.

Utóbbi óriási menekülést mutat be: az újonc egy hónapja biztos kiesőnek látszott, a legutóbbi hat meccsén azonban tizennégy pontot szerzett, s jelenleg vonal fölött áll.

A feszültség különös módon szakadt ki a kiesési rangadó résztvevőiből: a Salernitana játékosa, Simone Verdi úgy döntött, hogy a Cagliari kispadja elé csúszva ünnepli sikeres büntetőjét, ennek óriási dulakodás és két piros lap lett az eredménye.

A pályán így is huszonkét játékos maradhatott, a játékvezető mindkét csapatból cserejátékost állított ki. Nyilván a Cagliari tartalék kapusának, a szerb Borisz Radunovicsnak sem ez pályafutása fénypontja, az viszont megdöbbentő, hogy a korábbi vb-ezüstérmes és BL-győztes Franck Ribéry ennyit tud hozzátenni egy olasz kiscsapat kiesés ellen vívott harcához.

Serie A, 36. forduló

Verona–Milan 1-3

Inter–Empoli 4-2

Genoa–Juventus 2-1

Torino–Napoli 0-1

Sassuolo–Udinese 1-1

Lazio–Sampdoria 2-0

Spezia–Atalanta 1-3

Venezia–Bologna 4-3

Salernitana–Cagliari 1-1

Fiorentina–Roma hétfő 20.45 (Sport 1)

Az élmezőny: 1. Milan 80, 2. Inter 78, 3. Napoli 73, 4. Juventus 69.

A kiesés által veszélyeztetett csapatok: 15. Sampdoria 33, 16. Spezia 33, 17. Salernitana 30, 18. Cagliari 29, 19. Genoa 28, 20. Venezia 25.

Borítókép: Simone Verdi öröme konfliktushoz vezetett (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.