Dicséret az olasz kapitánytól: „Marco Rossi jó edző és jó ember”

Kemény meccset vár a magyar válogatott elleni keddi Nemzetek Ligája-mérkőzésen Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya, aki méltatta magyar kollégája, Marco Rossi emberi és szakmai kvalitásait.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 20:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2018 óta hivatalban levő olasz kapitány, Roberto Mancini és csapata már nagyon ki volt éhezve egy komolyabb sikerélményre. Az Észak-Macedónia elleni váratlan kudarc után a Németország elleni 1-1 komoly sikerként értelmezhető az olasz futballközegben. 
Már nyoma sem volt a balkániak elleni letargiának, az újságírók leginkább arról faggatták az 55 éves kapitányt, hogy milyen mértékben fogja megbontani a bolognai csapatot.  

– Nem döntöttem még el a kezdőcsapatot, viszont azt elmondhatom, hogy az előző meccshez képest sok lesz a változtatás – kezdte a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatót Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya. Az Eb-győztes csapat edzője kiemelte, hogy Jorginho és Verratti távollétében a németek ellen hiányzott egy-két olyan ember a középpályán, aki meg tudja tartani a labdát, Locatelli és Verratti képes volt rá, de kellett hozzá húsz perc, amíg összeszedtük magunkat – mondta Mancini.  

Az olasz kapitány méltatta Gianluigi Donnarummát, akit Európa első számú kapusának tart, és a sérülése ellenére maradt a válogatottnál. Még nem tudni, hogy pályára tud-e lépni a magyarok elleni mérkőzésen.

Mancini dicsérte Scamaccát, a Sassuolo csatárát, aki jó kvalitású játékos, gyors és fiatal, de ez volt az első szezonja a Serie A-ban, tehát türelem kell neki.

Majd rátért Marco Rossira, a magyar kapitányra, akivel játékosként csapattársak voltak a Sampdoriánál. – Kiváló kapcsolatot ápolok Marco Rossival. Ő jó edző és remek ember, aki iszonyatosan komoly munkát végzett a magyar válogatottal, ezt be is bizonyította a tavalyi Európa-bajnokságon és legutóbb az angolok legyőzésekor – mondta az olasz kapitány.

Borítókép: Az olasz kapitány (középen) méltatta Marco Rossit (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.