Kapós lett a magyar gólkirály, a Genoa is érdeklődik iránta

A magyar labdarúgó-bajnokság gólkirálya, Ádám Martin alighanem távozik Paksról: a klub ügyvezetője elárulta, érkezett rá konkrét ajánlat, egy olasz szakportál szerint pedig ő az egyik kiszemeltje a Serie A-ból kiesett Genoának.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 13:08
Ádám Martin Jorgosz Kutrumpisz Paks Újpest
Paks 20220410 Labdarœg‡s NBI Paks-UTE Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

előtt legutóbb Nyilasi Tibor érte el harmincgólos határt az NB I-ben: a Ferencváros legendás labdarúgója 30 góllal lett gólkirály – egyben európai ezüstcipős – az 1980–1981-es idényben. Azóta csak kétszer jutott magyar gólkirály 25 gól fölé: az 1985–1986-os idényben Détári Lajos (Budapesti Honvéd, 27 gól), majd 2001–2002-ben Tököli Attila (Dunaferr, 28 gól).

 

 

Nos, Ádám Martin a hátunk mögött hagyott bajnokságban 33 mérkőzésen 31 gólig jutott el, ami egészen káprázatos teljesítmény. Az európai Aranycipőt a Bayern München lengyel csatára, nyerte meg 35 találattal, ezen a listán Ádám Martin holtversenyben a 39. helyen zárt a szintén 31 gólos Nemanja Bilbijával (Zrinjski Mostar) együtt. Ebben a versenyben úgy határozzák meg a sorrendet, hogy a gólok számát megszorozzák az adott bajnokság erősségének megfelelő arányszámmal, a rangsor pedig az így kijött pontszám alapján alakul ki, a Bundesliga 2-es szorzójával tehát Lewandowski pontszáma 70-re jön ki, Ádámé maradt 31, mivel a magyar bajnokság szorzója 1-es.

 

Fotó: Makovics Kornél

Ez a teljesítmény érthetően felkeltette több külföldi klub érdeklődését is, ez derül ki Haraszti Zsoltnak, a Paks ügyvezetőjének a nyilatkozatából, amelyet a Nemzeti Sportnak adott: „Ádám Martinért már érkezett egy konkrét ajánlat, abban maradtunk vele, a válogatott mérkőzései után leülünk és megbeszéljük, milyen elképzelései vannak a jövőjéről”. A Calcioine.com konkrétan arról ír, hogy az olasz élvonalból tavasszal kiesett Genoa egyik nyári átigazolási célpontja a válogatott csatár, aki kedden csereként lépett pályára a magyar nemzeti csapatban az olaszok elleni, cesenai Nemzetek Ligája mérkőzésen.

 

 

„A Genoa Ádám Martint szeretné szerződtetné, miután 32 bajnoki meccsen 31 gólt szerzett és kétmillió eurónál kevesebbe kerülhet a szerződtetése. A jelenlegi szerződése 2026-ig köti a Paksi FC-hez. A 191 centiméter magas csatár nemcsak középen, hanem a szélen is bevethető” – fogalmaz az olasz portál. Arról azonban nem tesz említést, a Genoa folytat-e már konkrét tárgyalásokat Ádám megszerzése érdekében, így kérdés, hogy a genovaiaktól érkezett-e a Haraszti Zsolt által említett ajánlat. Azt viszont tudjuk, hogy a télen az egyik dél-koreai klub akarta szerződtetni a magyar csatárt, nem lenne meglepetés, ha az a vonal még mindig élne, de hallani lehetett török és lengyel együttesek érdeklődéséről is. 

Borítókép: Ádám Martint nemigen tudták semlegesíteni a védők (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.