Megjött a Fradi étvágya, a legjobb négy közé vágyik

A nyolcas döntővel folytatódik a vízilabda Bajnokok Ligája, csütörtökön a negyeddöntők lesznek terítéken Belgrádban. A mezőny egyetlen magyar tagja, a tavalyi döntős Ferencváros este a Jug Dubrovnikkal találkozik.

2022. 06. 02. 6:56
VARGA Dénes
Budapest, 2022. május 18. Varga Dénes, az FTC játékosa az E.ON férfi ob I döntõjében játszott második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkõzésen a budapesti Nyéki Imre Uszodában 2022. május 18-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan a Ferencváros labdarúgócsapata, úgy a zöld-fehér vízilabdázók is megvetették a lábukat a nemzetközi porondon. A futballisták sorozatban három idényben jutottak a főtáblára az öreg kontinens fő kupasorozataiban (Európa-liga, Bajnokok Ligája, majd ismét El), a pólósok pedig elmondhatják magukról, hogy egymást követő három szezonban is kivívták a helyüket a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében. A mostani évadban ezért meg kellett küzdeniük a Ferencváros vízilabdázóinak, az A csoport négy továbbjutó helyére ugyanis öt topcsapat pályázott. Télen a döntetleneket halmozták a zöld-fehérek, de tavaszra kiváló formába kerültek. A csoportkör utolsó előtti körében biztosították be a helyüket a legjobb nyolc között, a zárófordulóban pedig a Brescia legyőzésével a második helyet is megszerezték, ami kulcsfontosságú volt, mert így az FTC elkerüli a címvédő Pro Reccót a negyeddöntőben.

örömmel figyelte csapata eddigi teljesítményét, amely hozzásegítette őket a bajnoki címhez. A vezetőedzőnek evés közben megjött az étvágya: – Azt gondolom, a bajnoki cím visszahódítása már a szezon elején benne volt a pakliban, de hogy a Bajnokok Ligájában ilyen jól alakuljanak dolgok, arra kevésbé számítottam. Most már csak azzal lennék elégedett, ha bejutnánk a legjobb négy közé. Mindenesetre lépésről lépésre szeretnénk haladni.

A kitűzött cél tehát a belgrádi nyolcas döntőben az elődöntőbe jutás, ennek eléréshez ma este a Jug Dubrovnikot kell felülmúlnia a Fradinak. A horvát bajnok veszélyes ellenfél, az idényben egyedüli csapatként a Pro Reccót is képes volt legyőzni, és a Ferencvárossal szembeni eddigi egyetlen mérkőzését három évvel ezelőtt csak egy góllal veszítette el. Természetesen Varga Zsolték sem vették félvállról a felkészülést, az OSC ellen megnyert bajnoki döntő óta eltelt két hétben a vizes világbajnokságra készülő magyar válogatottal játszottak edzőmeccseket.

– A legfontosabb, hogy a játékosok tudjanak töltődni ebben az időszakban, ilyenkor már minimális fizikai edzést iktatunk be a programba, a hangsúly a taktikán van, minden idegszálunkkal a Jug elleni összecsapásra koncentrálunk – fogalmazott a távirati iroda kérdésére az edző, aki azt is elárulta, minden játékosa bevethető a mától szombatig tartó viadalon.

Amennyiben ma az FTC és a Pro Recco is sikerrel veszi az akadályt, a magyar csapat a legjobb négy között megpróbálhat visszavágni az olaszoknak a tavalyi BL-döntőben elszenvedett 9-6-os vereségért. Az elődöntőkre pénteken, a helyosztókra szombaton kerül sor.

BL, negyeddöntő, mai program: 

Brescia–Hannover 14.30
Pro Recco–Barceloneta 16.30
Marseille–Novi Beograd 18.30
FTC–Jug Dubrovnik 20.30 (tv: M4 Sport) 

Borítókép: az FTC csapatkapitánya (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.