Megvan, ki irányítja a következő idényben a Fehérvárt

Az NB I-ben szereplő Fehérvár labdarúgócsapata szombaton a klub honlapján jelentette be, meghosszabbította Michael Boris vezetőedző szerződését.

Magyar Nemzet
Forrás: molfehervarfc.hu2022. 06. 11. 14:22
BORIS, Michael
Székesfehérvár, 2022. május 3. Michael Boris, a székesfehérvári csapat vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Budapest Honvéd mérkõzés után a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. május 3-án. A MOL Fehérvár FC 2-0-ra gyõzött. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, az NB I-ben az előző idényben negyedik helyen végzett Fehérvár szombaton honlapján bejelentette, a vezetőedzői posztot februárban elfoglaló Michael Boris irányítja a csapatot a következő kiírásban is.

– Michael Boris nehéz helyzetben ült le a kispadra, de irányításával a szezon végére magára talált a csapat, egy hosszú veretlenségi sorozattal elértük a minimális célt, elindulhatunk a nemzetközi porondon. Azt várjuk a szakmai stábtól, hogy folytassák a tavasszal már megkezdett építkezést, egy jó felkészüléssel az együttes tovább fejlődjön, és eredményesebb legyen a következő szezonban – nyilatkozta Sallói István sportigazgató. – Tudjuk, hogy szurkolóink várják a híreket a játékoskerettel kapcsolatban is, de klubunk, ahogy eddig is, csak akkor nyilatkozik, ha konkrétumot tudunk bejelenteni. Természetesen a háttérben zajlanak az egyeztetések, de a válogatott mérkőzések miatt sajnos lassabban haladnak a tárgyalások. Minden csapatrészbe tervezünk erősítést, öt-hat olyan minőségi játékos leigazolását tervezzük, akik segíthetnek a céljaink elérésében – tette hozzá.

A keret tagjai szombat reggel találkoztak először a szünetet követően, majd az egyéni felméréseket követően az első edzésre június 13-án kerül sor, július 3. és július 15. között pedig Ausztriában készül majd a csapat az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörére és a bajnokságra. Az EKL-ben várhatóan július 21-én és július 28-án lép majd pályára a Vidi, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) június 15-én tartja a sorsolást, az NB I 2022/2023-as szezonja július utolsó hétvégéjén kezdődik.

 

Borítókép: Michael Boris integet a fehérvári szurkolóknak (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.