Török László lesz a Kisvárda vezetőedzője, a végzettsége is megfelelő

A Nemzeti Sport információja szerint Török László, a klub U19-es csapatát irányító szakember lesz az NB I legutóbbi ezüstérmese, a Kisvárda új vezetőedzője. Az ő érkezésével a végzettségekkel kapcsolatos aggályok is megszűnnének.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 8:44
Török László
Kecskemét 20140902 Labdarúgás 2014 ősz Kecskemét utánpótlás edzés fiatalok gyerekek Török László KTE Fotó: Mirkó István Nemzeti Sport Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a klub hivatalosan még nem jelentette be, nyílt titok, hogy az NB I-ben a második helyen végzett Kisvárda új vezetőedzője Török László lesz. A korábban a Kecskemétet az élvonalban is irányító szakember hétfőtől állhat munkába, de elődje, Erős Gábor is a csapatnál marad. A helyzet azért rendhagyó, mert a csapatot Erős Gábor (is) irányította, de neki nincs meg a megfelelő UEFA-licences végzettsége, a pro diplomája, így mellé, illetve fölé kellett valaki, aki a szabályoknak megfelelően vezetheti a csapatot, és ezt a szerepet eddig a sportigazgató Révész Attila töltötte be, aki a saját elmondása szerint július 1-jével távozik a klubtól.

 

 

Török László valójában folytatja a munkát az egyesületnél, de magasabb pozícióban, hiszen eddig ő volt a Kisvárda U19-es együttesének az edzője. Februárban kezdett dolgozni Kisvárdán, azelőtt a Törökszentmiklós NB III-as gárdájának edzője volt, de a kecskeméti akadémia korábbi szakmai igazgatójaként is ismert, és dolgozott már a kecskeméti NB II-es és NB I-es felnőttcsapat vezetőedzőjeként is.

– Két évvel ezelőtt is szóba került már az érkezésem, de akkor családi problémák miatt nem tudtam elvállalni a feladatot – mondta még februárban a Kisvárda honlapján Török László. – Már akkor is nagyon tetszett, amit Szentes Lázár szakmai igazgató felvázolt, ezért örültem, amikor decemberben újra megkeresett. Nagy öröm nekem, hogy kiemelt akadémiánál kapok szakmai feladatot, nagyon tetszik a klub metodikája, csodálatos az infrastruktúra, és már most megtapasztaltam, hogy a szakmai programhoz nem kevés szenvedély is párosul Kisvárdán. Minden megvan ahhoz, ami a minőségi labdarúgáshoz szükséges.

 

Fotó: Czeglédi Zsolt

A kihívás, amelynek meg kell felelnie, nem kicsi: az NB I-ben legutóbb története legjobb helyezését elérő, a bajnok Ferencváros mögött ezüstérmet szerző csapat nyilván a bajnokságban sem szeretne visszaesni, és vár rá a nyáron a klubtörténet első nemzetközi kupapárharca is az Európa-konferencialiga selejtezőjében. Az 52 esztendős Török Lászlónak van pro licences végzettsége, így most már nem adódhatnak olyan gondok, mint a portugál tréner, Joao Janeiro távozása után az edzéseket vezető Erős Gáborral, aki még végzi az edzői tanfolyamot, így nem lehet(ett) vezetőedző.   

Borítókép: Török László rutinos edzőnek számít (Fotó: Mirkó István)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.