A Slovan edzője rápirított a szlovák újságírókra

Vladimir Weisst, a Slovan Bratislava vezetőedzőjét nem téveszti meg, hogy Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi orosz mestere immár a szlovák csapatot tekinti a párharc esélyesének a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a második forduló visszavágója előtt.

Novák Miklós (Pozsony)
2022. 07. 26. 19:26
null
20220726 Pozsony FTC Slovan Bratislava sajtótájékoztató edzés Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vladimir Weiss nem titokzatoskodott a meccset megelőző napon tartott sajtótájékoztatón, ugyanazt a csapatot küldi pályára holnap, mint egy hete Budapesten. Arról azonban nem bocsátkozott jóslatokba, hogy mi dönthet a két csapat között. 

– Nem tudom, mi fog dönteni, ha tudnám, én lennék a világ legjobb edzője, de az nem vagyok. Tiszteljük a Fradit, ugyanazzal a labdával játszunk, győzzön a jobb. Ellenfelünk várhatóan óvatosan kezd majd, idővel azonban kénytelen lesz kinyílni. Nem tudhatjuk, hogy mikor. Mint minden meccsen, az első gólnak óriási lesz a jelentősége.

Ez általában így igaz, éppen a budapesti találkozó volt a kivétel, amikor a Slovan hátrányból fordított 2-1-re.

A szlovák újságírók ezután azt kérdezték a Slovan vezetőedzőjétől, a csapata legutóbb mikor játszott telt ház előtt.

– Egy hete Budapesten, előtte pedig Batumiban – felelte Vladimir Weiss, de persze a kérdés arra irányult, otthon mikor… Ezek szerint Pozsonyban újabban nem gyakori, hogy megtelik a stadion.

– Sztanyiszlavot jól ismerem, tudom, hogy erős matekból, és jó pszichológus – felelte arra Weiss, hogy a Fradi edzője úgy fogalmazott, immár a Slovan a párharc esélyese. – A számok nyelvén természetesen igaza van, de majd meglátjuk, mi történik a pályán.

A Slovan mestere szerint rossz ugyan nem volt a hangulat a Slovan háza táján egy hete sem, de nyilván sokat javított a helyzeten, hogy a csapat nyert Budapesten, majd a hét végén bajnokin 4-0-ra a Trencsén ellen is. – Két hete még nem álltunk készen se pszichésen, se fizikálisan, az említett két győzelem szárnyakat adott – jegyezte meg.

Megtudhattuk, hogy a budapesti találkozó előtt Vladimir Weiss a magyar–szlovák történelemről beszélve igyekezett lelkesíteni a játékosait. Lesz újabb történelemóra? – kérdezték tőle. – A külföldi játékosoknak is hasznos volt az ismertető, a labdarúgás nem csupán edzésből, lövésből és futásból áll, nagyon fontos a múlt, a lélektan. Valamit most is ki kell találnom...

Borítókép: Vladimir Weiss semmit sem akar elkiabálni (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.