Slovan–Puskás–Qarabag: heteken át feszített tempó

Áttette szerdára az UEFA az FTC bakui mérkőzését a Qarabag ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában, így kisimult a magyar bajnok menetrendje a következő egy hétre. Feszes program vár Dibuszékra, akik vasárnap mindjárt a Puskás Akadémiát fogadják az NB I-ben. Sőt, a következő hetekben sincs megállás, a Fradira minden héten két meccs vár.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 11:15
FTC
Pozsony 20220727 Labdarœg‡s BL selejtez? Slovan Bratislava-FTC Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már azelőtt eldőlt, az azeri Qarabag lehet a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája, hogy a magyar bajnok kivívta volna a továbbjutást Pozsonyban a Slovan ellen. Azt is tudtuk már előre, hogy az FTC idegenben kezdi meg a párharcot. A kérdőjelek azonban sokáig így sem tűntek el.

Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján is egészen csütörtök délelőttig az szerepelt, hogy a selejtező harmadik fordulójában az első mérkőzést kedden vívja a két csapat Bakuban. Ami kivitelezhetetlen lett volna. A Fradi ugyanis vasárnap játssza nyitómeccsét a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 2022–23-as idényében, így az UEFA által kötelezően előírt 48 órás pihenő nem lett volna meg. Felmerülhetett, hogy az FTC–Puskás Akadémia rangadót előre hozzák szombatra, csakhogy ez a megoldás a felcsútiak miatt nem működhet, hiszen Hornyák Zsolt együttese ma, csütörtök este fogadja a portugál Guimaraest az Európa-konferencialigában, így szombaton nem léphet ismét pályára.

Az UEFA csütörtök délelőtt aztán közölte a pontos menetrendet, a Qarabag–Ferencváros mérkőzést szerdán játsszák közép-európai idő szerint 20 órától, a visszavágóra pedig augusztus 9-én kerül sor ugyancsak 20.00-tól. A Fradi tehát most három napot pihenhet, utána azonban folyamatosan háromnaponta lép pályára. Íme, az erőltetett menet stációi:

  • július 27.: Slovan–FTC (1-4)
  • július 31.: FTC–Puskás Akadémia
  • augusztus 3.: Qarabag–FTC
  • augusztus 6.: ZTE–FTC
  • augusztus 9.: FTC–Qarabag

A sűrű program ezután sem szakad meg. Az NB I 3. fordulójában az FTC–Fehérvár meccs augusztus 13-ára, szombatra van kiírva, s az ezt követő héten a Ferencvárosra újabb nemzetközi fellépés vár. Reméljük, ismét a Bajnokok Ligájában.

Borítókép: Szárnyakat kaptak a fradisták (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.