Rasszista viselkedés miatt bűnhődik a Slovan

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Slovan Bratislavát: a szlovák klubot szurkolóinak a Ferencváros otthonában 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn tanúsított viselkedése miatt marasztalta el a testület.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 29. 17:28
FTC Fradi Slovan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt szerdai összecsapáson a szlovák drukkerek többször is rasszista megnyilvánulást tanúsítottak, emiatt 40 ezer eurós büntetést kapott az egyesület. A Slovannak ezenkívül a pályára hajított tárgyakért 25 ezer, a pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie.

További büntetésként a pozsonyi gárda otthonában nem lehet majd nyitva a Slovan ultrái számára fenntartott C szektor a görög Olmypiakosz ellen augusztus 11-én sorra kerülő Európa-liga-selejtezőn, az üres helyekre pedig rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A Slovan-drukkerek ezenkívül nem kísérhetik el kedvenceiket a párharc görögországi felvonására, és amennyiben egy későbbi UEFA-mérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozóra.

A Ferencváros a hazai vereség után a visszavágón 4-1-re nyert, s 5-3-as összesítéssel jutott a BL-selejtező harmadik fordulójába.

Borítókép: Korán örültek a pozsonyiak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.