Csonka koreográfia: az UEFA betiltotta a Slovan sértő molinóját

A szlovákok szelektív történelmi emlékezete még az európai szövetségnél is kiverte a biztosítékot, ezért csonka lett a hazaiak koreográfiája a Slovan–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója előtt.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 20:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként korábban megírtuk, a Slovan drukkerei látványos koreográfiával akartak visszavágni a fradistáknak az egy héttel ezelőtti fogadtatásért. A Groupama Arénában „Nem felejtünk 1992” felirató molinót feszítettek ki a hazai drukkerek, erre akartak válaszolni a slovanosok ekképpen: „Our history, our victories” (A mi történelmünk, a mi győzelmeink), és hozzá két korszak: 1848–1920, 1992–2022.

Ne menjünk most bele részletesen, hogy miért sántít mindez. A lényeg, hogy a magyar nemzeti büszkeséget erősen sértő drapériát az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nem engedélyezte.

Így hát a kezdés előtt a helyi drukkerek a helyükre készített lapokkal csupán kék-fehérbe öltöztették az arénát – leszámítva persze a vendégszektort, a ferencvárosiak Pozsonyba is elhozták magukkal a piros-fehér-zöld színeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.