Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Négyszáznyolcvannégy nap után tért vissza, Marco Rossi máris számít rá

Kalmár Zsolt visszatért. Végre. Másfél év, egészen pontosan 484 nap után. A magyar válogatott karmestere a Dunaszerdahely–Vikingur (feröeri) Európa-konferencialiga-mérkőzésen lépett pályára csereként. Kirázott a hideg, ahogy fogadtak – jellemezte a felejthetetlen estét. Marco Rossi szövetségi kapitány már fel is hívta, s biztosította arról, hogy számít rá a válogatottban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 29. 14:57
Kalmár Zsolt Fotó: DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök késő este, a Dunaszerdahely–Vikingur Európa-konferencialiga-mérkőzés 63. percében jött el a pillanat. (A DAC 2-0-ra nyert és 4-0-s összesítéssel jutott tovább.) Kalmár Zsolt másfél év, egészen pontosan 484 nap után ismét tétmeccsen léphetett pályára. Egyelőre csupán csereként, de persze a fokozatosságot be kell tartani, a válogatott és DAC karmestere sokat szenvedett, mire idáig jutott.

– Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, a barátoknak, a dunaszerdahelyi klubnak és a fantasztikus sárga-kék közönségnek – mondta azon melegében Kalmár Zsolt, aki a lefújás után előbb a szurkolókkal ünnepelt, majd feleségéhez, Karolinához sietett a lelátóra. A  27 éves játékost a mérkőzés másnapján felkereste a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, s kifejezte az örömét, hogy visszatérhetett a pályára.

– Nem vagyok ideges típus, de volt bennem egy kis drukk, hiszen nagyon hosszú ideig nem játszottam. Ahogy eltelt pár perc, utána már csak a játékra koncentráltam, és próbáltam a csapatot segíteni – nyilatkozta a játékos pénteken a Nemzeti Sportnak. – Nagyon örülök, hogy visszatértem a pályára. Köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást. Óriási öröm telített el. Kirázott a hideg, ahogy fogadtak. Bízom benne, hogy további játéklehetőséget kapok, és visszanyerem azt a formát, amelyben voltam a sérülésem előtt. Lassan próbálok mindent felépíteni. Hosszú idő telt el 2021 márciusa óta. Tizenhat hónap kihagyás után óriási, leírhatatlan érzés, hogy ismét szurkolók előtt játszhattam.

Az említett tizenhat hónap kálváriáját így jellemezte:

– Közel másfél év után léptem pályára, nagyon sok időt hagytam ki. Sok élményről maradtam le, amit nagyon jó lett volna átélni. Például a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Fejben kell magam összerakni, fizikailag és mentálisan pedig újra meg kell szoknom a játékelemeket. De a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen.

Nehéz időszak volt, a rehabilitáció alatt is voltak gondok. Például begyulladt a térdem, nem úgy sikerült visszajönnöm, ahogy elterveztük. Nem volt könnyű. De az sosem fordult meg a fejemben, hogy nem fogok tudni már játszani.

Olyan emberekkel dolgoztam, akik mindent megtettek, hogy százszázalékos állapotban legyek és teljesen meggyógyuljon a térdem. Rengeteg üzenetet kaptam a szurkolóktól, hogy várnak vissza, ez is pluszmotivációt adott. Nagy köszönet a klubnak is, amely bízott bennem, ezt bizonyítja, hogy szerződést hosszabbított velem. Megpróbálok mindent visszaadni. Egy biztos: mentálisan másik személy lettem. Sok mindent átgondoltam, átterveztem az életemben.

Borítókép: Kalmár Zsolt újra lendületben (Fotó: DAC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.