Csercseszov értetlenkedett: Egy ilyen meccs után miért ne lennék elégedett?

A Ferencváros edzője nem csak az első húsz percben szeretett volna agresszív futballt látni a csapatától, hanem 90 percen keresztül a Tobol elleni BL-selejtezőn. Ezzel együtt Sztanyiszlav Csercseszov nem volt elégedetlen a kazah Tobolt 5-1-re legyőző csapatával. Milan Milanovics, az ellenfél edzője elismerte, hogy a jobbik csapat jutott tovább a BL első selejtezőköréből.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 22:49
FTC-Tobol Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav elégedetten értékelt a kazah Tobol elleni 5-1-es győzelem után. – Szerettünk volna határozottan és agresszíven kezdeni, szó sem volt arról, hogy csak az első tíz percet nyomjuk meg, ugyanezt a ritmust szerettük volna diktálni a 90 perc alatt. Örülök annak a teljesítménynek, amit ma csapatként le tudtunk tenni az asztalra, és az egyéni teljesítmények terén is volt minek örülnünk – kezdte a Fradi edzője.

 

Az FTC öt gólt szerzett, két csatár, Adama Traoré és Fortune Bassey is duplázott, de szembetűnő volt, hogy Csercseszov a testbeszéde alapján nem volt mindennel elégedett az oldalvonal mentén. Erre a felvetésre így reagált a Ferencváros edzője. – Miért lennék elégedetlen egy ilyen mérkőzés után?

Ami a következő ellenféllel, a Slovan Bratislavával való közös múltat illeti, Csercseszov elmondta, képben van. – Ki kell elemeznünk a következő ellenfelünk meccseit, hallottam a két csapat közös múltjától, remélem, a múltban történetek nem befolyásolják a jelent – fogalmazott a tréner.

Csercseszov azt is elmagyarázta, hogy idő kell a többi nyári szerzemény, Mercier és Knoester beépítéséhez, Traoré beépülésének gyorsaságát a télen szerződtetett Esitiéhez hasonlította.

Milan Milanovics, a Tobol edzője is elmondta a véleményét. A jobb csapat jutott tovább. Az első húsz percet rosszul játszottuk, gyengén ment, szögletből is gólt kaptunk, nem volt jó a kondíciónk, viszont a második félidő első 10-15 percében elégedett lehettem a játékosaim hozzáállásával. Ekkor azt éreztem, hogy kicsit jobbak voltunk, azonban a hajrában jött a kiállítás, és utána kicsit feladtuk a meccset. 
A Bajnokok Ligája ezen szakaszában a Ferencváros a legjobb csapat. Gyors és minden tekintetben jobb, mint a mi csapatunk.

Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila

Ami az atmoszférát illeti: Belgrád után Budapest a kedvenc városom, gyönyörű. Régóta ismerem a magyar csapatokat, szép hagyományai vannak itt a futballnak, és nagyon korrekt volt a szurkolótábor.

Borítókép: Csercseszov nem érti, miért kellene arról beszélnie, aki esetleg nem tetszett neki (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.