Marco Rossi őszintén bevallotta, van az a pénz, amiért távozna tőlünk

Labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sportnak adott interjújában elárulta, a tavalyi Európa-bajnokság után egy Premier League-klub komoly ajánlatot tett neki, de gondolkodás nélkül nemet mondott, akárcsak azokra az érdeklődésekre, amelyek a júniusi Nemzetek Ligája-bravúrok után találták meg. Bevallotta, tavaly októberben megingott, ami azonban már múlt, viszont azt sem tagadja, nem száz százalék, hogy kitölti a még három és fél évig tartó szerződését.

Magyar Nemzet
Forrás: M4 Sport2022. 07. 14. 7:47
ROSSI, Marco
Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2021. június 23-án, Münchenben játszott Eb-csoportmérkőzés után egy fontos angol ügynök felhívott és egy komoly ajánlatot tett – emlékezett vissza Marco Rossi, aki megerősítette, egy Premier League-klub érdeklődött iránta, de a beszélgetés gyorsan véget ért. Rossi elmondása szerint ezzel állította le: „Ne haragudjon, nem akarom végighallgatni, csak az idejüket vesztegetnék, én most nem akarom otthagyni a magyar válogatottat.”

Rossi döntésében nagy szerepet játszott, hogy még csak három mérkőzést játszottak le a 2022-es világbajnokság selejtezőjéből és hét forduló még hátra volt. De az őszi, angolok és albánok elleni vereségek után benne is megtört valami.

– Októberben viszont volt egy pillanat, amikor szakemberként bármilyen lehetőséget meggondoltam volna – vallotta be.

Hozzátette, ez bármikor szóba jöhet, de tiszteletben tartja a 2025. decemberéig szóló szerződését, és minden esetben az MLSZ-t tájékoztatja majd először, amennyiben lesz miről.

Nem meglepő, hogy a Nemzetek Ligájában elért júniusi bravúrokat követően is voltak megkeresései a magyar szövetségi kapitánynak:

– Kaptam telefonhívásokat, megkérdezték, mennyire van bennem szándék a továbblépésre, de ugyanazt válaszoltam, mint tavaly. Előfordulhat, hogy előbb-utóbb kapok olyan ajánlatot, amit érdemes megfontolni, de még három és fél évig tart a szerződésem, így ha valaki le akar igazolni, komoly anyagi áldozatot kell hoznia és a Magyar Labdarúgó-szövetséget is kárpótolnia kell.

Az olasz szakember reagált azokra a feltevésekre is, hogy csak azért ért el kiugró sikereket a magyar csapat a Nemzetek Ligájában a világ legjobb válogatottjai ellen, mert az ellenfelek nem vették komolyan.

– Olyan válogatottak ellen játszottunk, amelyekbe történelmileg kódolva van, hogy sosem akarnak veszíteni, ez benne van a DNS-ükben. Amikor láttam az angol és német játékosokat a mérkőzések során, szavatolhatom, hogy nagyon mérgesek voltak. Wolverhamptonban különösen idegesek voltak. Ezek a csapatok nem ismernek mást, csak a győzelmet. Nem gondoltak arra, hogy ez csak a Nemzetek Ligája vagy csak Magyarországgal játszunk.

Az interjú során Rossi kitért arra is, mit mond majd játékosainak, ha legközelebb, a Nemzetek Ligája szeptemberi folytatásakor ismét találkoznak.

– Meglátjuk, lesz-e vérfrissítés a válogatottban, júniustól szeptemberig sok minden történhet. Aki nincs formában, nem tudom behívni a keretbe. Egyébként nincs okom cserélni, jó eséllyel azokkal találkozunk majd, akikkel júniusban is. Az első szavam hozzájuk az lesz, ami az utolsó is volt, amikor elbúcsúztunk: Köszönöm!

A magyar válogatott négy fordulót követően vezeti az A divízió 3. csoportját a Nemzetek Ligájában, szeptemberben még két további mérkőzés vár a Rossi-csapatra, Németország ellen idegenben és Olaszországgal hazai pályán. A csoport első helyezettje a négyes döntőben folytathatja, míg az utolsó leesik a B divízióba.

A csoport további programja:
5. forduló (szeptember 23.):
Németország–Magyarország, Lipcse 20.45 – élőben az M4 Sporton
Olaszország–Anglia, Milánó 20.45
6. forduló (szeptember 26.):
Magyarország–Olaszország, Puskás Aréna 20.45 – élőben az M4 Sporton
Anglia–Németország, London 20.45

Az interjú ITT tekinthető meg.

Borítókép: ha megkeresés érkezik, Marco Rossi azonnal tájékoztatja az MLSZ-t (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.