Véget ért a huzavona, eldőlt, hol folytatja Szalah

Mohamed Szalah a következő években is az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool játékosa marad, jelentette be pénteken a szigetországi klub.

Magyar Nemzet
2022. 07. 01. 17:52
PARIS, FRANCE - MAY 28: Mohamed Salah (11) of Liverpool FC greets fans at the end of the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, France on May 28, 2022. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennyolc hónapig ment a huzavona a Liverpool és gólvágója, Mohamed Szalah között az egyiptomi szerződésének meghosszabbításáról, de az egyiptomi magas fizetési igényei miatt úgy tűnt, hogy nem ütik nyélbe az üzletet. Emiatt felröppentek olyan hírek, hogy a harmincéves játékos szerződése lejártával, azaz 2023 nyarán távozik a Vörösöktől, és egy másik angol klubnál keres menedéket, amely eleget tesz a követelményeinek.

Péntek délután azonban nem várt dolog történt, a Liverpool a honlapján tudatta, hogy egyezségre jutott a szélsővel, amelynek értelmében Szalah 2025 nyaráig Jürgen Klopp vezetőedző kezei alatt dolgozhat. A szigetországi Telegraph információi szerint az egyiptomi lesz a klub történetének legjobban fizetett játékosa heti 350 ezer fontos keresetével. Összehasonlításképp, a listán második 220 ezer fontot tesz zsebre hetente.

– Nagyszerűen érzem magam. Időbe telt a megállapodás, de megvan, így mindenki boldog lehet. Most már a folytatásra kell koncentrálni – nyilatkozta Szalah a bejelentést követően.

Az egyiptomi fontos láncszeme a Liverpool sikertörténetének, 254 tétmérkőzésen 156 gólt és 63 gólpasszt jegyzett, háromszor lett a Premier League gólkirálya, és minden elérhető trófeát megnyert a csapattal. Elképzelhető, hogy a Bayern Münchenhez való távozása is szerepet játszhatott abban, hogy a klub beadta a derekát, és teljesítette Szalah kéréseit, hiszen feltehetően szerették volna elkerülni, hogy egy éven belül két kulcsemberük is más együttesnél kössön ki.

Borítókép: Mohamed Szalah (Fotó: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.