Az egykapuzás csak egy pontot hozott a helyzeteit kihagyó Debrecennek

A labdarúgó NB I pénteki nyitányán a Debrecen a Vasast fogadta. A vendégek szereztek vezetést, majd Baráth Botond kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. Ezután csak a védekezésre összpontosítottak. A DVSC rengeteg helyzetet kihagyott, és csak a 85. percben tudott egyenlíteni, s bár egykapuzott, meg kell elégednie az egy ponttal.

2022. 08. 12. 21:55
Dzsudzsák Balázs Debrecen labdarúgó NB I Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat a legutóbb még a másodosztályban találkozott egymással tétmeccsen, és ez a Vasas számára kellemesebb emlék, mert Feczesin Róbert góljaival 2-1-re nyerni tudott Debrecenben. A csatár most térdszalaghúzódás miatt csak a lelátóról szurkolhatott az újabb sikernek, rajta kívül sérült Novothny Soma és Litauszki Róbert is, a hazai csapatból csak Gróf Dávid kapus hiányzott, ezért a frissen igazolt, a válogatottat is megjárt és Ciprusról hazatért Megyeri Balázs védett.

Ugyanakkor a vendégeknél más okból is hiányoztak kedden, a Vasas a honlapján adta hírül, hogy a sportigazgató döntése miatt Bobál Gergely és Pekár László kikerült a keretből, ők ezentúl a második csapat edzésein vesznek majd részt.

A Debrecen kezdett élénkebben, ziccert nem, de kisebb helyzeteket ki tudott dolgozni. A legveszélyesebb 22 méterről eleresztett lövése volt, Jova Levente kapus szépen védett a jobb felső sarok előtt. Kevéssel később, a 20. percben ennek ellenére a Vasas szerzett vezetést: Hidi ívelt középről a bal oldalon kilépő Silyéhez, aki beadott, Holender ballal három méterről szépen kapura húzta a labdát, Megyeri jobbra vetődve védett, a kipattanót Holender visszafelé gurította, Deslandes nem ért oda, pedig hét méterről a lábak között laposan a kapuba lőtt – 0-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Tíz percig tartott az angyalföldiek öröme, a 30. percben ugyanis Baráth Botond a felezővonal közelében egy ütemet késve Bárány térdébe talpalt bele, Bogár Gergő játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a védőnek, és ezzel a VAR is egyetértett – jogos is volt a kiállítás.

Az első félidő hátralevő részében nagyon nyomott a DVSC, de az eredmény nem változott. Az 50. percben a csereként beállt Horváth Krisztofer nagyszerűen ívelt a középen kilépő Bárány fejére, aki a jobb kapufát találta el – az asszisztens jelzésére a játékvezető lest ítélt, de nem volt igaza, ha gól, akkor a VAR megadatta volna. Nem volt könnyű dolga a Debrecennek, mert a vendégek minden emberükkel védekeztek, betömörültek, az egymást követő beadásokat pedig gond nélkül hatástalanították.

Ezt vette észre Horváth Krisztofer, átlövésre vállalkozott, ám 19 méterről csak a jobb kapufát találta telibe. Nem sokkal később Dzsudzsák próbálkozott 21 méterről jobbal, a léc alá tartó labdát Jova piszkálta szögletre. Majd Bárány közeli, éles szögből leadott lövését védte a Vasas kapusa – ekkor már megvoltak a házigazda helyzetei. Lényegében egykapuzott, de mintha meg lett volna átkozva, a legnagyobb lehetőségeit is elhibázta. A Vasas hősiesen védekezett, a hazai kapus akár haza is mehetett volna, még csak hazaadásokat sem kellett „hárítania”.

Az átok a 85. percben tört meg, ekkor Saná adott be lágyan balról, a kirobbanó Jova ütközött a saját társával, Iyinborral, Babunszki pedig mellel levette a labdát, majd közelről az üres kapuba lőtt – 1-1. Az utolsó percekben agilisan, minden erejét mozgósítva támadott a Debrecen, de csak a szögletei számát szaporította, a győztes gólt nem sikerült megszereznie. Csak magát okolhatja a Loki, mert egy pontot szerzett, a második félidőben több meccsre elegendő helyzetet hagyott ki. Érdekesség, hogy a Vasas és a Debrecen is mindhárom fordulóban döntetlent játszott.

 

NB I, 3. forduló

Péntek

Debrecen–Vasas 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5665 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (85.), illetve Berecz (20.)

Szombat

Kecskemét–Mezőkövesd 18.00 (M4 Sport+)

Újpest–Zalaegerszeg 20.15 (M4Sport)

Vasárnap

Kisvárda–Puskás Akadémia 18.00 (M4 Sport+)

Ferencváros–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Paks 20.00 (M4 Sport+)

Borítókép: A Vasas és a DVSC is újabb döntetlennel folytatta a bajnokságok (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.