Torinó helyett Debrecenben folytathatja a fiatal magyar csatár

Júniusban komolyan felvetődött, hogy az előző labdarúgószezonban az NB II-ben szereplő Szegednél töltő Horváth Krisztofer az olasz élvonalbeli Torino együttesénél kezdje meg a felkészülést a következő idényre. A helyzet mostanra változott, a Serie A-ban induló klub mégsem tart igényt a húszéves magyar csatárra, Horváthot újra itthon láthatjuk. Ezúttal a Debrecen dobhat neki mentőövet.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 12:05
Horváth Krisztofer
Budapest 20220411 Labdarúgás 2022 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Vasas Szeged Csanád Grosics Akadémia Fotó Török Attila Nemzeti Sport Horváth Krisztofer Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlenül jó szezont futott az U21-es válogatott, húszéves középpályás Horváth Krisztofer. Tavaly augusztus végén csatlakozott a szegedi kék-feketékhez, majd a klub legeredményesebb játékosa lett: az NB II-ben 19 gólt szerzett és 12 gólpasszt osztott ki. 

Horváth anyaklubja, a Torino a kölcsönszerződés lejárta után visszavárta Olaszországba a magyar labdarúgót.

Nem véletlenül: Horváth Krisztofer már szerepelt a Serie A-ban. 2020. július 26-án, a bajnokság 36. fordulójában bemutatkozhatott az élvonalban a SPAL csapatában, amikor éppen a Torino elleni hazai bajnokin  (1-1) csereként állt be a 84. percben. Csere volt a következő fordulóban is, szintén a 84. percben állt be azon a találkozón, amelyen SPAL 3-0-ra kikapott a Verona otthonában. A SPAL a szezon végén kiesett a Serie A-ból, a bajnokság utolsó fordulójában Horváth fél órát játszott csereként a Fiorentina ellen 3-1-re elveszített mérkőzésen. 

2020. szeptember 25-én igazolt a Torino csapatához, itt tétmérkőzésen november végén mutatkozott be, a Virtus Entella ellen 2-0-ra megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen. A szezon során a Torino a Primavera-csapatában számított a játékára. 2021. szeptember 2-án a magyar másodosztályban szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy évre kölcsönvette az olasz csapattól, amely most visszarendelte.

Úgy tűnt, Horváth szaporíthatja az olasz élvonalbeli meccseinek a számát, de a Csakfoci információi szerint erre még várnia kell. A Serie A-klubnál a következő szezonban nem számítanak a húszéves támadóra. A felkészülési meccseken mutatott meggyőző játéka ellenére a fiatal labdarúgó ismét itthon próbálna szerencsét, állítólag a Debrecen csapatában folytathatja a pályafutását.

Borítókép: Horváth Krisztofer a pályafutása során először az NB I-ben futballozhat (Fotó: Nemzeti Sport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.