Az év potyagólját láthattuk a Vidi-meccsen + videó

A Mol Fehérvár 2-1-re nyert hazai pályán a Kecskemét ellen a labdarúgó NB I hatodik fordulójában. A mérkőzés a hazaiak kapusa, Emil Rockov bakiparádéjáról marad emlékezetes.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 21:33
null
Székesfehérvár, 2022. augusztus 31. A fehérvári Emil Rockov kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még veretlen újonc, a szezon eddigi meglepetéscsapata, a Kecskemét látogatott a Mol Fehérvár otthonába a labdarúgó NB I 6. fordulójában. Michael Boris a pihentetés szándékával csak a cserék közé jelölte Dárdai Palkót és Budu Zivzivadzét, azt a két futballistát, akik gólt lőttek idegenben a Köln ellen 2-1-re megnyert konferencialiga-selejtező mérkőzésen. 

A Vidi edzője ugyanakkor úgy érezte, hogy eljött az idő a változtatásra a kapuban: Kovács Dávid helyett a szerb Emil Rockov nevével kezdődött a csapat összeállítása. A papírformának megfelelően alakult a meccs, a Fehérvár rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a mezőnyfölénnyel nem ment sokra a Vidi, egy hatalmas Funcho-kapufán kívül csak labdabirtoklási fölényt tudott a magáénak. A 31. percben aztán egy gyönyörű kontra után szerezte meg a vezetést a hazai csapat: Nego szerzett labdát a saját térfelén, majd Kodrót hozta játékba. A bosnyák csatár ügyesen megvárta, amíg Nego felér a támadással a Kecskemét kapuja elé. Pontosan ívelt a honosított játékos elé, aki kapásból kilőtte a felső sarkot. A kapusnak esélye sem volt a hárításra.

Kilenc perc múlva egészen hihetetlen gólt ajándékozott ellenfelének a Vidi: Stopira hazaadta a labdát, Rockov rosszul kezelte le, ezt használta ki az odaérkező Katona Bálint, aki könnyen bepasszolta a labdát a kapuba a hibázó kapus mellett. Hatalmas kapusbaki volt.

Íme, a Kecskemét egyenlítő gólja. 

Fotó: Szabó Miklós

A szünet után Funcho meg nem adott gólig, a Vidi helyzetekig jutott. A hajrában Dárdai szöglete után Stopira bólintott a Kecskemét kapujába. A Vidi görcsösen futballozott, de sokkal többet tett a győzelemért, mint a védekezésre összpontosító ellenfele, ezért megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Labdarúgó NB I, 6. forduló: Mol Fehérvár–Kecskemét 2-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, 2046 néző, vezette: Farkas Á. Gólszerzők: Nego (31.), Stopira (91.) illetve Katona (40.). 

Borítókép: Rockov ritkán látható hatalmas potyagólt hozott össze (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.