Mbappé nem teszi zsebre, amit Rooney mondott róla

Kylian Mbappé, a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain futballistája túlságosan is elszállt magától, véli Wayne Rooney, az angol válogatott gólrekordere.

Magyar Nemzet
2022. 08. 19. 10:38
Lionel MEssi Kylian Mbappé
France's Paris Saint-Germain's Kylian Mbappe (R) chat with Lionel Messi (C) and Neymar Jr (L) during their training session at a stadium in Tokyo on July 18, 2022. (Photo by AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappét napjaink egyik legjobb futballistájának tartják, de az elmúlt időszakban nemcsak a pályán mutatott teljesítményével vonta magára a figyelmet, hanem a viselkedésével is, amellyel gyakran a kritikák kereszttüzébe kerül. Csapata, a Paris Saint-Germain legutóbbi mérkőzésén például összerúgta a port társával, Neymarral is, Lionel Messinek pedig nekiment a vállával, mivel az argentin labdazsonglőr nem passzolta neki a labdát. Messi meghökkent arckifejezéssel bámulta az elhaladó francia támadót, aligha van hozzászokva ilyen tiszteletlenséghez.

Mbappé cselekedetét nemcsak Messi nézte rossz szemmel, hanem Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott egykori gólvágója is. 

– Egy huszonhárom éves játékos megengedi magának, hogy meglökje Messit. Ennél nagyobb egóval rendelkező személyt még sosem láttam – méltatlankodott az észak-amerikai ligában szereplő DC United vezetőedzője. – Valaki szólhatna Mbappénak, hogy Messi huszonhárom évesen már négy Aranylabdát nyert.

Trófeákban ugyan a világbajnok támadó sem szűkölködik, de egyéni elismerések tekintetében mérföldekkel Messi mögött jár: a 2018/19-es idényben a PSG legjobb játékosának, 2018-ban az év francia labdarúgójának választották.

 

Borítókép: (szemben) és (jobbra) a Paris Saint-Germain edzésén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.