Nikolics és Németh nyomdokain: magyar mesterhármas Amerikában!

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban lépett pályára Gazdag Dániel és Sallói Dániel is az Egyesült Államok labdarúgó-bajnokságában (MLS). Előbbi triplázott, utóbbi pedig győztes gólt szerzett csapata mérkőzésén. Gazdag bravúrjára korábban csak Nikolics Nemanja és Németh Krisztián volt képes magyarként.

Magyar Nemzet
2022. 08. 28. 8:27
Gazdag Dániel
Forrás: Philadelphia Union/Twitter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union 6-0-ra kiütötte hazai pályán a Colorado Rapids együttesét, és ebben a magyar válogatott középpályása főszerepet vállalt, ugyanis háromszor is betalált a kapuba.

Gazdag szerzett vezetést a 9. percben egy ziccert magabiztosan értékesítve, aztán a huszadikban egy saját maga által kiharcolt tizenegyesből volt eredményes. A következő Gazdag-gólra a 83. percig kellett várni, ekkor csapata negyedik gólját szerezte, amikor is a védők között ismét ziccerben kilépve ezúttal elegánsan átemelte a kapus felett a labdát. A harmadik találata után, a 85. percben lecserélték.

Gazdag mindössze a harmadik magyar játékos, akinek sikerült mesterhármast elérnie az MLS-ben. Elsőként ez Nikolics Nemanjának sikerült 2017-ben, aztán Németh Krisztiánnak 2019-ben, mindkettejüknek csak egyszer jött össze ez a bravúr az Egyesült Államokban.

Most a Philadelphia magyarja remek idényt fut, hiszen összességében már 16 gólja van a bajnokságban, amivel holtversenyben a góllövőlista második helyén áll, ráadásul kilenc gólpassza is van. 

Mivel a szerződése az év végén lejár, továbbra is téma, hogy a jó formáját kihasználva Európába tud-e szerződni még a nyáron.

Még egy magyar gól is született az MLS alapszakaszának aktuális fordulójában, Sallói Dániel győztes találatot jegyzett a Sporting Kansas City számára, amely ennek köszönhetően aratott 1-0-s sikert odahaza a San Jose Earthquakes ellen. Sallói kezdőként 79 percet töltött a pályán.

Borítókép: Gazdag Dánielt ünneplik a csapattársai (Fotó: Philadelphia Union/Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.