Tombol a feszültség az NB I-ben: Debrecenben is egymásnak estek a játékosok

A Debrecen hiába vezetett több akciót, a szervezetten védekező újonc Kecskemét egy pontot elvitt a Nagyerdőből a labdarúgó NB I második fordulójában. Az 1-1 a vendégekre nézve hízelgő. A hajrában elszabadultak az indulatok, a Vasas–Paks meccs után Debrecenben is egymásnak estek a játékosok.

Magyar Nemzet
2022. 08. 06. 22:05
DVSC.Kecskemét NBI Fotó: KOVACS PETER Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első fordulóban Kisvárdán 2-2-es döntetlenre végző DVSC a Vasassal gól nélküli döntetlent elérő Kecskemét csapatát fogadta a labdarúgó NB I második fordulójában.

Korábban még soha nem sikerült nyernie a KTE-nek Debrecenben első osztályú labdarúgó-mérkőzésen. A héten igazolt Megyeri Balázs, a Cipruson a szerződését közös megegyezéssel felbontó kapus a nyitó fordulóban megsérült Gróf Dávidot helyettesítette a kezdőcsapatban.

Az első félidő a várt forgatókönyv szerint zajlott: a Loki birtokolta többet a labdát, a Kecskemét a kontrákra játszott. Egyik oldal sem tudta feltörni a másik védelmét, egyetlen – kaput eltaláló – lövés nélkül szórakoztatták volna a csapatok a Nagyerdei Stadionba kilátogató 4724 nézőt. Káprály játékvezető háromszor a VAR (mindháromszor egy-egy lehetséges büntető), egyszer pedig ivószünet miatt szakította félbe a találkozót. A legveszélyesebb helyzetek Dzsudzsák kapu elé csavart szögletei után alakultak, de egyik kapus formájáról sem kaptunk bizonyítékot, mert sem Megyeri, sem pedig Varga Bence nem kényszerült bravúrokra.

A 108-szoros válogatott labdarúgó pontrúgásaiban rejlett a legtöbb veszély

Az első félidő egyik legszebb jelenete a DVSC kapuja előtt adódott: Tóth Barna ügyesen húzogatott, egy-két védőt elfektetett, de a lövését végül blokkolták a hazaiak. Negyvenöt plusz az öt perc hosszabbítás alatt nem született gól. 

Három perc sem telt el a második félidőből, amikor a mérkőzés addigi legnagyobb gólhelyzete maradt kihasználatlanul. Varga Bence suta mozdulattal bokszolt bele a labdába az ötös környékén, a levegőből lehulló labdát Bárány Donát egyből, fordulásból próbálta a kapuba lőni, de gyengén célzott. Majd Bódi Ádám, a hazaiak korábbi válogatott középpályása ugyan eltalálta a kaput, de Vargának nem volt nehéz dolga, a kezébe hullott a labda.  

A 67. percben góllá érett a Loki mezőnyfölénye: Bódi Ádám szabadon kevergethetett a Kecskemét kapuja előtt 22 méterre, senki sem támadta. A középpályás lövése Szalai Gáborról felfelé pattant, de mire az leesett, ott termett Bárány Donát, és kapura fejelt: a kísérletét Varga Bence hárította, de a kipattanót közvetlen közelről a hálóba kotorta a Loki – első fordulóban is betaláló – gólszerzője. 

Szűk tíz perc után 11-eshez jutott a Kecskemét: Deslandes akasztotta a 16-oson belül Szabó Leventét, a büntetőt a sértett értékesítette. 

Feszült hangulatban kanyarodtak rá a csapatok a hajrára: a nézőközönség hevesen tüntetett, amikor a kecskeméti 16-oson belül elesett (vagy eltűnt...) Kundrák Norbertnek műesés miatt felmutatta a sárga lapot a játékvezető. 

Mindkét csapat komoly helyzeteket alakított ki, a csereként beállt Zeke Márió mentett egy nagy lövés után, a másik oldalon Szabó Levente találta el a kapufát egy kidolgozott, formás akció végén. A ráadásban teljesen beszorította ellenfelét a Loki, de heroikusan védekezett a Kecskemét. A végére csakúgy, mint a forduló nyitó meccsén a Fáy utcában, elszabadultak az indulatok. Kis híján tömegverekedés alakult ki, miután a hazaiak csereként beállt játékosa, Ferenczi János belerúgott a földön fekvő kecskeméti futballistába. 

Káprály Mihály játékvezető végül jobbnak látta lefújni a meccset, a hosszabbítás záró pillanatában. 1-1 lett a vége. Két forduló után mindkét csapat, a Debrecen és a Kecskemét is nyeretlen eddig a bajnokságban. 

Labdarúgó NB I, 2. forduló: Debrecen–Kecskemét 1-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 4724 néző, vezette: Káprály. Gólszerzők: Bárány (67.), illetve Szabó L. (76., 11-esből).

Vasárnap: Kisvárda–Mezőkövesd 15.30, Puskás Akadémia FC–Újpest 17.45, MOL Fehérvár–Bp. Honvéd 20.00. 

Pénteken játszották: Vasas–Paks 2-2.

Borítókép: Heves küzdelem folyt a pályán (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.