A brazil Ronaldo immár nem csak a pályán sikeres

A kétszeres világbajnok Ronaldo tavaly decemberben vásárolta meg a négyszeres brazil bajnok Cruzeiro labdarúgócsapatot. A kiadáscsökkentés és a kevésbé ismert labdarúgók leigazolása meghozta az eredményt, a Cruzeiro feljutott a brazil élvonalba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 9:09
Ronaldo
(FILES) In this file photo taken on June 30, 2022, Brazilian former footballer and World Cup winner, Ronaldo Nazario, attends a ceremony organized by the Brazilian Football Confederation (CBF) to celebrate the 20th anniversary of the fifth World Cup title obtained by the national team in the 2002 FIFA Korea/Japan tournament, at the Fairmont Hotel in Rio de Janeiro, Brazil. - Brazil's Cruzeiro, owned by former Brazilian football star Ronaldo, will return in 2023 to the Brazilian Serie A after defeating Vasco da Gama on September 21, 2022. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP) Fotó: MAURO PIMENTEL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo brazil csapata, a Belo Horizonte-i székhelyű Cruzeiro 3-0-ra legyőzte a Vasco da Gamát, ezzel a legjobb négy közé került a másodosztályban, ami garantálja a feljutást.

– Ez hab a tortán, de sokat dolgoztunk, hogy ezt kiérdemeljük. Néhány napig ünneplünk, aztán már a következő idényen gondolkodunk – nyilatkozta az 1994-ben és 2002-ben világbajnok labdarúgó, a szeptember 18-án a 46. születésnapját ünneplő Ronaldo.

A négyszeres bajnok Cruzeiro 2019-ben esett ki, mert komoly pénzügyi válságba került. A rendőrség később megállapította, hogy ezt a korábbi vezetők felelőtlen gazdálkodása idézte elő.

Ronaldo tavaly decemberben jelentette be, hogy megvásárolta a részvények 90 százalékát a csapatot működtető gazdasági társaságban. A korábbi világklasszis csatár azután döntött így, hogy új törvényt fogadtak el Brazíliában a futballbefektetések ösztönzésére. Ronaldo hamarosan drámai változásokat ígért a klub vezetésében, és visszatérést az élvonalba. Kevéssé ismert játékosokat szerződtetett, és csökkentette a kiadásokat.

Ronaldo a spanyol Real Valladolid csapatába is befektetett, 2018. szeptemberétől ő a spanyol csapat többségi tulajdonosa.

Borítókép: Ronaldo klubtulajdonosként is sikert könyvelt el (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.