Csercseszovnak esze ágában sem volt a szünetben védőket beküldeni

Az Eldar Civic 16. percben történt kiállítása miatt a Trabzonspor elleni hazai Európa-liga mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszó Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov kijelentette, hogy meg sem fordult a fejében védőt behozni a tíz emberrel játszó csapatába.

Forrás: NSO2022. 09. 09. 8:13
csercseszov
20220908 Ferencváros Trabsonspor labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Maximálisan megvalósította csapat az elképzeléseinket, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Nyilvánvaló, hogy tíz emberrel változtatnunk kellett valamelyest, de az egyéni és a csapatjáték is nagyon jól működött – értékelt Sztanyiszlav aki ezután a következő, Kisvárda elleni meccsel kapcsolatban és a csoport esélyeiről kapott kérdést.

– Nem tudom megjósolni, mit hoz a jövő, és hányadik helyen végezhetünk majd a csoportban, nem vagyok jós. Így azt sem tudom, mi lesz a Kisvárda ellen. Két napunk van felkészülni a következő meccsre, meglátjuk, ki milyen állapotban lesz.

Kiderült, hogy mi döntött a kezdőcsapat kijelölésekor az egyébként remek teljesítményt nyújtó Muhamed Besic, Vécsei Bálint kettős mellett a selejtezők nagy részében kezdő Anderson Esiti kettőssel szemben.

– Laidouni betegség miatt hagyott ki edzést, de akiket választottunk, remek teljesítményt nyújtottak, ők is a csapat tagjai, mindenki egyenlő esélyekkel indul – reagált Csercseszov, aki elmondta, miért nem jutott eszébe a szünetben védőket beküldeni és egy védekezőbb taktikát választani az eredmény tartása érdekében.

– A taktikán azért nem változtattunk, mert mindenképp nyerni akartunk, ennek érdekében nem adhattuk fel a támadások lehetőségét – hangsúlyozta az orosz szakember, aki török kollégájához hasonlóan nem kívánt az olasz játékvezető ténykedésével foglalkozni.

Borítókép: a ferencvárosi korszakának egyik legfontosabb győzelmét ünnepelte Csercseszov (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.