Dembélé bravúrjaival hangol az UEFA a Bayern–Barca rangadóra

Vitathatatlanul a kedd esti (21.00) Bayern München–Barcelona mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának a rangadója. Az európai szövetség, az UEFA Ousmane Dembélé bravúros megoldásaival hangol a meccsre.

Magyar Nemzet
2022. 09. 13. 17:20
Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a C csoport 1. fordulójában 5-1-re kiütötte a cseh Viktoria Plzent. A meccs mesterhármasáról marad emlékezetes, a lengyel középcsatár megadta a bemutatkozás módját a Barca színeiben a Bajnokok Ligájában.

Az UEFA teljes joggal a meccsről mégis inkább Ousmane Dembelé alakításait emelte ki. Nem véletlenül. A francia szélső két parádés gólpasszal segítette a csapatát. Előbb csatár létére döbbenetesen pontos becsúszással szerezte vissza a labdát és varázsolta Lewandowski fejére, majd csodásan löbbölt a védelem mögé, Ferran Torres elé. Sem Lewandowskinak, sem Ferran Torresnek nem okozott gondot értékesíteni a ziccert.

Az UEFA Twitter-csatornájára kitett videót azért is érdemes megnyitni, mert ha élőben lemaradunk egy BL-meccsről, utólag már szinte lehetetlen a gólokat visszanézni.

A francia szélső az előző idényben átmenetileg kikerült a Barca keretéből, aztán talán maga sem tudta, hogy távozni akar-e, vagy maradni, végül meghosszabbította a szerződését, s nem is kérdés, hogy ő és a csapat is jól járt így.

– Egy az egy ellen olyan képességekkel rendelkezik, mint – dicsérte őt nemrég az edzője, Xavi.

Ma este egyelőre a Bayern sztárjait kell elhomályosítania.

Borítókép: Dembélé Xavi szerint legalább olyan jó, mint Neymar (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.