Ez igen! Gazdag Dániel klubrekorder lett Philadelphiában + Videó

A Philadelphia Union Gazdag Dániel góljának is köszönhetően 4-1-re legyőzte az Atlanta Unitedet, ezzel a Keleti főcsoportból elsőként, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosította helyét az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) a rájátszásában.

Forrás: NSO2022. 09. 01. 9:11
Charlotte FC v Philadelphia Union
MLS-SOC-SPO-CHARLOTTE-FC-V-PHILADELPHIA-UNION Fotó: Europess/AFP/TIM NWACHUKWU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keleti konferenciát vezető Philadelphia idei 29. alapszakaszbeli mérkőzésén a 11. helyezett Atlanta Unitedet látta vendégül abban a tudatban, hogy győzelemmel biztossá tehette rájátszásba jutását.

Ennek megfelelően a házigazda már a 18. percben megszerezte a vezetést, melyre ugyan néhány perccel később még válaszolt az Atlanta, de még az első félidő hosszabbításában visszavette az előnyt a Philadelphia.

A második játékrészben pedig nem engedte közelebb ellenfelét a vendéglátó, s a 67. percben góljával 3–1-re húzott el, amikor a felszabadítani igyekvő védő fejese épp a magyar válogatott támadó elé került, aki közelről nem hibázott. Videó: ITT.

Gazdag Dánielnek ez volt a 17. gólja az MLS alapszakaszában, ezzel ő lett a Philadelphia legeredményesebb játékosa a bajnokság ezen részében, míg az idényben már 25 gólból vette ki a részét, hiszen nyolc asszisztot is kiosztott – a mostani csúcsot pedig a hátralévő öt alapszakasz-mérkőzésen javíthatja tovább.

Borítókép: Gazdag Dánielt ünneplik Amerikában (Fotó: Getty) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.