Fürjes Balázs bekerült a 2032-es olimpiát előkészítő bizottságba

Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.

Forrás: MTI2022. 09. 30. 14:14
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. július 4. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a FINA Bureau magyar tagja beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Duna Arénában 2022. július 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnökét, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elnökségének tagját, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát Thomas Bach NOB-elnök kérte fel a feladatra – írta az Index.hu. A honlapnak Fürjes Balázs elmondta, a munkával rengeteget lehet tanulni, ráadásul Brisbane Budapest méretű város, a tapasztalat nagyon releváns lehet.

A koordinációs bizottság feladatai között szerepel, hogy a rendezőkkel szorosan együttműködve felügyelje az előkészületeket, értékelje a rendezéssel kapcsolatban felmerülő kockázatokat, és folyamatosan tájékoztassa a NOB-ot a fejleményekről.

A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti.

Fürjes Balázs ezzel harmadik magyarként kapott szerepet a NOB-ban, Gyurta Dániel a sportolói bizottság tagja, Schmitt Pál – aki 1995 és 1999 között alelnökként tevékenykedett – pedig tiszteletbeli tag.

 

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.