Az MLSZ lesújtott a szitkozódó Véber Györgyre

A Magyar Labdarúgó-szövetség nem hagyta büntetlenül Véber György kirohanását. Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője az MTK elleni bajnoki mérkőzésen minősíthetetlen stílusban kiabált utánpótláskorú játékosaival, elképesztő szitokáradatot zúdítva rájuk. Ezért „cserébe” az MLSZ hosszú hónapokra eltiltotta Vébert.

Magyar Nemzet
2022. 10. 28. 11:43
Véber György
Véber György Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véber György az október 1-jén lejátszott MTK elleni mérkőzésen ordenáré stílusban bírálta saját tanítványait, az Újpest U19-es csapatának játékosait. A vezetőedző szerencsétlenségére az egyik szülő felvételt készített az esetről, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pedig ezután vizsgálatot indított az ügyben. Pénteken tették közzé ennek eredményét, és bár a szövetség figyelembe vette Véber bocsánatkérését, súlyos büntetést rótt ki rá.

„Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága 2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt (UTE). A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését. A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak.”

 

Borítókép: Véber György (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.