Bajnoki címet érhet a magyar támadó duplája

Ádám Martin a 97. percben büntetőből egyenlített, majd a 100. percben győztes gólt szerzett a koreai bajnokság rangadóján, így csapata, az Ulszan Hyundai szinte biztosan megszerzi az aranyérmet.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 14:51
Ádám Martin
Ádám Martin Fotó: Ulszan Hyundai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ádám Martin nyáron magyar gólkirályként igazolt Paksról a dél-koreai bajnokságba, az Ulszan Hyundaihoz. A tavaszi-őszi lebonyolítású pontvadászatban sem nélkülözte a góllövő cipőjét, tizenegy meccsen immár nyolc találatnál jár.

Ebből a legutóbbi kettő miatt ünneplik igazán hősként a magyar válogatott támadót az ulszani szurkolók.

A tabellát a harmadik forduló óta vezető csapat legnagyobb riválisa, a Csonbuk Hyundai Motors ellen játszott, amely a kupában búcsúztatta Ádámékat. A rendes játékidő végén a Csonbuk vezetett 1-0-ra, ezzel az eredménnyel két pontra csökkent volna a különbség a két gárda között.

A 75. percben pályára küldött Ádám azonban másként gondolta. Neki volt bátorsága odaállni a 97. percben a büntetőhöz, majd a 100. percben fejjel is bevette a Csonbuk kapuját.

Az Ulszan a győzelemnek köszönhetően három fordulóval a vége előtt nyolc pont előnnyel áll a tabella élén, a bajnoki címet immár legfeljebb teljes összeomlással veszítheti el a csapat. 

Borítókép: (középen) ünnepel (Fotó: Ulszan Hyundai)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.