időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Ádám Martin: Ha ez nem volt tizenegyes, akkor gyalog megyek Koreáig

Magyar Nemzet
2022.09.27. 07:31 2022.09.27. 08:04
Ádám Martin: Ha ez nem volt tizenegyes, akkor gyalog megyek Koreáig

A búcsúzó Szalai Ádám helyett csereként pályára lépő Ádám Martin egy tizenegyest kiharcolt a válogatottnak az olaszok ellen. Kár, hogy Bastien játékvezető nem adta meg a jogosnak tűnő büntetőt. A dél-koreai listavezető, az Ulsan Hyundai csatára értékelte a Nemzetek Ligája-sorozat tapasztalatait, és Szalai Ádám jelentőségéről is elmondta a véleményét.

Ádám Martin pozitív élményekkel gazdagodott a Nemzetek Ligája-sorozatban, attól függetlenül, hogy az utolsó meccs, az olaszok elleni a Puskás Arénában nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. – Az olaszok ellen az első félidő ki-ki meccsre emlékeztetett, a másodikban gyorsan kaptunk egy gólt, utána rohantunk az eredmény után. Megvoltak a lehetőségeink, de valahogy nem tudtunk hatékonyak lenni a kapu előtt. De ez van, tíz pontot szereztünk a csoportban. Ha valaki azt mondta volna a sorozat kezdete előtt, hogy a halálcsoportban szerzünk ennyi pontot, csukott szemmel bárki aláírta volna – mondta a 2021–22-es NB I-es szezon gólkirálya.

Arra a kérdésre, hogy vajon ő lesz-e a búcsúzó Szalai Ádám csatárutódja, a Dél-Koreában légióskodó támadó így válaszolt. – Ez nem az én dolgom, a szövetségi feladata eldönteni, hogy kivel pótoljuk Ádámot. Sajnálom, hogy Ádám így döntött, mert az ő személyében olyan embert ismertem meg, akihez hasonló még nem volt a pályafutásom során. Fontos játékost veszít a csapat a pályán és az öltözőben, de ilyen az élet és ilyen a foci. Tovább kell lépnünk. Majd lesznek emberek, akik pótolják őt.

Az olaszok kapusa, a zseniális formában védő Gianluigi Donnarumma is szóba jött a meccs után. – Remekül védett, ő a világ egyik legjobb kapusa, még egy jó tizenöt évig ez így is lesz. Hangsúlyozom, az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a szünet után kapott korai gól után kicsit nehezebb volt a dolgunk. Sajnos ma nem ment be semmi.

A vele szemben elkövetett szabálytalanság után elmaradt büntetőről is megvolt a véleménye. – Ha ez nem volt tizenegyes, gyalog megyek Koreáig – mondta a 27 éves támadó arról az esetről, amikor Alessandro Bastoni felborította őt a tizenhatoson belül. 

A hétszeres válogatott csatárból még a keserűség beszélt, majd kiemelte, hogy hamarosan a helyén tudja majd kezelni mindenki ezt az eredményt, a második helyet a Nemzetek Ligája A divíziójában. –  Nagyon jó csapatok ellen játszhattunk, lemérhettük, hogy mit tudunk, és azt is, hogy hol tartunk. Most csalódottak vagyunk, de nem szabad annak lennünk. Nem szabad lehajtani a fejünket!

Borítókép: Ádám hirtelen eltűnt Bastoni szorításában, a játékvezető nem ítélt 11-est (Fotó: MTI)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.