A Fradi légiósa remekül játszott a pontszerző tunéziai válogatottban

A katari labdarúgó-világbajnokságon a D csoportban játszott Dánia–Tunézia találkozó 0-0-ra végződött.

Munkatársunktól
2022. 11. 22. 15:58
Aissa Laidouni
Tunisia's midfielder #14 Aissa Laidouni (C) and Denmark's midfielder #08 Thomas Delaney fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Denmark and Tunisia at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 22, 2022. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP) Fotó: AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katari labdarúgó-világbajnokságon a D csoport első mérkőzésén Dánia és Tunézia csapott össze, és az észak-afrikai válogatottban ott volt a Ferencváros játékosa is. A tunéziaiak nagy lendülettel kezdték a meccset, és közülük is kiemelkedett a magyar NB I egyetlen vb-szereplője. A 25 éves középpályás egy remek becsúszó szereléssel pöckölte el a labdát elől – akit tavaly a finnek elleni Eb-meccsen a pályán újra kellett éleszteni –, a folytatásban kiosztott egy kötényt is, és rendre kifogástalanul passzolt a társaihoz.

A tunéziaiak kétségkívül meglepték az Európa-bajnokságon elődöntőig jutott, s esélyesebbnek számító dánokat. De ezen a napon a Szaúd-Arábia–Argentína (2-1) találkozón láthattuk, hogy olykor mit sem számít, ki az esélyes.

A lelátókon a tunéziai drukkerek hatalmas fölényben voltak:

A 49. percben a dán kapus, Kasper Schmeichel nagy bravúrral védett Iszam Dzsebali helyzeténél, két perc múlva pedig az ő passza után Laidouni egyedül törhetett kapura, azonban a dán védők befogták, a passza pedig rossz volt Anisz ben-Szliman irányába. A 70. percben azonban  a tunéziai kapusnak kellett hatalmasat védenie, kisvártatva pedig nagy tűzijáték alakult ki a kapujuk előtt. A meccs végére a tunéziak láthatóan elfáradtak, a 88. percben Laidounit is lecserélték – hatalmas tapsot kapott. Az utolsó percekben újra a dánok veszélyeztettek, de maradt a 0-0. Később pedig kiderült, hogy a meccs legjobbjának Laidounit választották.

Borítókép: Aissa Laidouni volt a mezőny legjobbja (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.