A meccs előtt még Neymar volt, utána már Richarlison lett a király + videó

A katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában Brazília 2-0-ra verte Szerbiát, mindkét találatát Richarlison szerezte, és a második szenzációs gól lett.

Magyar Nemzet
2022. 11. 24. 21:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katari labdarúgó-vb csütörtöki napján a csoportkör első fordulójának utolsó mérkőzésen, a G jelű négyesben Brazília és Szerbia a loszaili Nemzeti Stadionban csapott össze, ahol kedden a C csoportban Argentína hatalmas meglepetésre 2-1-re kikapott Szaúd-Arábiától. S természetesen a szerbek is reménykedtek, hogy meglephetik a másik dél-amerikai gigászt. Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány tavaly márciusi kinevezése óta ütőképes szerb válogatott állt össze, amely selejtezőcsoportjából többek között a portugálokat megelőzve veretlenül jutott ki a katari tornára. De a mai meccsen természetesen nem nekik állt a zászló. A vb legnagyobb esélyesének tartott, ötszörös világbajnok, de legutóbb 2002-ben megkoronázott Brazília a következő összeállításban kezdett:  Alisson – Danilo, Marquinhos, Alex Sandro – Lucas Paquetá – Raphinha, De a szerb kezdőcsapat sem volt gyenge: Vanja Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zivkovics, Szergej Milinkovics-Szavics, Gudelj, Lukics, Mladenovics – Tadics – A. Mitrovics.

A lelátókon hatalmas fölényben voltak a brazil szurkolók, akik leginkább a legnagyobb sztárnak számító Neymartól várták a gólokat.

 

A szerbek egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, az első játékrész feléig még a labdabirtoklásban sem maradtak el ellenfelüktől. A braziloktól leginkább Vinícius volt veszélyes a bal oldalon, a 14. percben ő harcolt ki egy szögletet, amit Neymar kapura tekert, a szerb hálóőrnek résen kellett lennie. A 28. percben megint Vinícius lépett meg, a kifutó  Vanja Milinkovics-Szavics bravúrral, jó ütemben ütötte el előle a labdát. Nem sokkal később Paquetá tette Raphinha elé a labdát, a Barcelona szélsője azonban 15 méterről nagyon gyengén lőtt. A játékrész végén megint Vinícius került helyzetbe, miután a menteni igyekvő Milenkovics a saját fejére húzta vissza a labdát, ami így a Real Madrid játékosa elé került, ő azonban ezt a lehetőségét sem tudta kihasználni.

Rögtön fordulás után egy szerb védelmi hiba után Raphinha szerezhette volna meg a vezetést, de a közeli lövését hárította a szerb kapus. Az 55. percben Neymar 11 méterről bombázott a kapu fölé, egyre nagyobb fölénybe kerültek a brazilok. Alex Sandro 25 méterről még a jobb kapufát találta el, a 62. percben azonban jött a brazil gól: Vinícius lövését Vanja Milinkovics-Szavics csak középre tudta kiütni, Richarlison pedig bevágta  labdát. A Tottenham 25 éves támadója a 72. percben újra betalált, és szenzációs gólt szerzett: Vinícius középre tette a labdát, Richarlison bal lábbal felpörgette magának, majd jobbal félig ollózó mozdulattal lőtt a kapuba.

 A brazilok parádésan játszottak, Casemiro még eltalálta a felső lécet, ebből nem lett gól, s még Vanja Milinkovics-Szavicstól is kellett bravúr, hogy a szerbek megússzák kétgólos vereséggel. Brazília 2-0-ra győzött, s most mindenki Richarlisont élteti, róla beszél, nem pedig Neymarról. 

– Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, de már a következő mérkőzésre koncentrálunk. Ami a gólomat illeti: rúgtam már egy hasonlót edzésen, most meccsen is sikerült. Ha megcsinálok valamit edzésen, azt meg tudom meccsen is. A legfontosabb, hogy hálával tartozom a csapattársaimnak, mert fantasztikus labdákkal láttak el – nyilakozta Richarlison. 

Neymart egyébként a 80. percben lecserélték, s lehet, hogy komolyabb bokasérülése van.

A Brazília–Szerbia mérkőzés összefoglalója ITT tekinthető meg.

A G csoport állása:

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Richarlison második gólja szenzációs volt (Forrás: Twitter/FIFA Wolrl Cup)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.