Egerszegi Krisztina mindenhol csillogó szemű gyerekeket lát

Több mint egy éve indult az Úszó nemzet program. A projektet nagykövetként támogatja az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina, aki minden héten másik településen figyeli a program alakulását.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 11. 17. 8:42
Egerszegi Krisztina
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egerszegi Krisztina számára fontos az Úszó nemzet program, amelynek nagykövetként segíti a munkáját. A korábbi klasszis úszó csak egyetlen szempont miatt gondolkodott, hogy elvállalja-e a felkérést a projekt tavalyi indulásakor.

– Amiért hosszasan vacilláltam a felkérés kapcsán, az éppen az volt, hogy a nagyköveti szerepkör mennyire jár együtt a nyilvánossággal. A program tetszett, szerepelni viszont továbbra sem akartam. Szerencsére a mindennapokban kizárólag a programra, annak megvalósulására figyelhetek – árulta el az ötszörös olimpiai bajnok a Nemzeti Sportnak.

Egerszegi úgy szereti járni az uszodákat, hogy nem tudnak előre az érkezéséről, így próbál hiteles tapasztalatokat szerezni a programban zajló munkáról.

– Mindenhol csillogó szemű kisgyerekeket látok. Türelem kell hozzájuk, minden kisgyerek más és más: van, aki gyorsabban halad, van, aki lassabban, s van, aki merészebb, míg a másik bátortalanabb. Ezt a programot nem azért találták ki, hogy élsportolókat, olimpiai bajnokokat neveljen ki, én legalábbis nem ezt látom benne: számomra sokkal fontosabb, hogy olyan gyerekek jutnak el az uszodába, barátkoznak meg a vízzel, tanulnak meg úszni, akik ezt amúgy nem tehetnék meg.

Egerszegi Krisztina azt is elárulta, hogy rendszeresen egyeztet a program oktatóival.

Borítókép: Egerszegi Krisztina (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.