Klujbert nem zavarja, hogy téma volt a sírása, ő már a dánokra figyel

A magyar női kézilabda-válogatott kulcsemberét, Klujber Katrint bántotta, hogy az egyik legfontosabb meccsen, a horvátok ellen nem szerzett gólt és nem tudott segíteni a csapatnak. Klujber szerint a norvégok elleni kezdés alapján benne van a pakliban, hogy a középdöntőben, három mérkőzésen több mint két pontot szerez a válogatott a ljubljanai Európa-bajnokságon.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 10. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zavarja, hogy felkerültek az internetre azok a felvételek, amelyeken éppen a könnyeivel küszködik? Ország-világ láthatta, amint a horvátok elleni meccs után sírva fakadt?
– Egyáltalán nem. Sőt, annak örülök, hogy végre kijött belőlem a feszültség, és pont azon a meccsen törtem meg, amelyiken jó játékkal szerettem volna segíteni a csapatot. Ha ez sikerült volna, lehet, hogy más eredmény születik. Ezért csalódott, szomorú és ideges voltam. De én nem olvastam el a rólam szóló híreket.

– Feltételezem, így is eljutottak ezek a képek, a kamera előtti sírásáról szóló cikkek.
– A családomtól tudom, miről írtak a sajtóban, de igyekszem kizárni a külvilágot az Európa-bajnokság előtt, és annak örülök, hogy a szeretteim mellettem állnak, és ezért tudtam könnyebben túltenni magam a horvátok elleni meccsen.

Klujber a norvégok ellen sokat segített a válogatottnak az első félidőben      Fotó: MKSZ

– Ön mennyire tudta élvezni a norvégok elleni meccset azok után, hogy hat kísérletéből egyik sem lett gól a horvátok elleni mérkőzésen? Kárpótlás volt? Az első félidőre értem, a másodikban sajnos már nem volt esélyünk.
– Örültem, hogy jobban ment a játék. A norvég és a magyar mentalitás és fizikai állapot között nagy a különbség. A norvégok világklasszisok, de én úgy éreztem, hogy minden magyar játékos meg akarta mutatni ellenük, hogy mit tud. Ha nem ebben a szellemben léptünk volna pályára, nem tízzel kapunk ki, hanem sokkal nagyobb gólkülönbség alakul ki a végére. Mindent kiadtunk magunkból, így sikerült. Próbáltuk nem felvenni a norvégok rohanós stílusát, olykor lassítottuk a játékot, ez az első félidőben jobban ment, a szünet után már nem tudtuk követni a tempót. Az elején bennem volt, hogy végre elfeledhetem az előző, rosszul sikerült meccsemet, és megpróbálom élvezni a játékot. Úgy voltam vele, hogy talán nekem a horvátok ellen jött el a mélypont: a Fradiban is sokat játszottam, a válogatottban is. Elfáradtam. Ez nem kifogás, én segíteni akartam a csapatnak.

– A magyar válogatott ellenfelei felkészültek önből, így sokkal nehezebb érvényesülnie. Mi tesz ez ellen?
– Egyfelől jólesik, hogy az ellenfelek tisztelnek, és megpróbálnak kivenni a játékból, viszont próbálkozom szélesíteni a repertoáromat, hogy ezzel meglepetést okozzak az ellenfeleknek.

Klujber kitüntetett figyelmet kap az ellenfél védőitől      Fotó: MKSZ 

– A norvégok ellen 25 percig bírta erővel a válogatott. Mi kell ahhoz, hogy a szintén nem lassú Dánia és Svédország ellen még hosszabb ideig legyen partiképes a csapat?
– Észnél kell lennünk. Úgy tudunk spórolni az energiával, hogy nem feltétlenül vesszük fel a rohanós tempójukat. Nyilván nem lenne hátrány, ha könnyű gólokat tudnánk szerezni.

– A három középdöntős meccs közül melyik lesz a legnehezebb: Dánia, Svédország vagy Szlovénia?
– Azért nehéz erre válaszolni, mert születtek már kifejezetten meglepő eredmények az Európa-bajnokságon. Egyik meccsünk sem lesz könnyű. Ha megismételjük a norvégok elleni első huszonöt percet, akkor lesznek még szép eredményeink az Eb-n.

– Kettőnél több pont is benne van a magyar válogatott játékában?
– Igen!

Borítókép: Klujber Katrin a norvégok elleni első huszonöt percre alapozza a reményeit (Fotó: MKSZ)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.