Lukács Viktória: Túlságosan jó kislányok voltunk a meccs elején

A Svájc elleni 33-28-as Eb-rajt után jobb játékot ígérnek a magyar válogatott tagjai, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak két napja van arra, hogy a beálló elleni védekezésben előre lépjen a csapat. A válogatott két szélsője, Lukács Viktória és Márton Gréta megnevezte a gyenge kezdés okát.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 04. 21:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33-28-as győzelem sima meccset sejtet, de valójában nem volt az a Svájc elleni nyitómérkőzés a női kézilabda Eb-n. Lukács Viktóriát is bosszantotta a gyenge kezdés. – Az első félidőben kapkodtunk, bizonytalanok voltunk, kicsit jó kislányok voltunk, a szünet után megjött a kellő agresszivitás, elkezdtünk küzdeni, kaparni, akarni – értékelt a rutinos szélső. Lukács kitért arra is, hogy az ellenfél beállója milyen eszközökkel dolgozott a magyar védők ellen. – Tudták, hogy a svájciaknak nagyon jó a beállójuk, arra azonban nem számítottak, hogy annyira szabálytalan lesz, amennyire szabálytalan volt. A második félidőre aztán felvettük a kesztyűt, és elvettük a kedvüket a meccstől. A végén kijött, hogy több rutinunk van, ezért is tudtunk már könnyű gólokat lőni a hajrában. Örülök, hogy meg tudtuk mutatni, hogy nem csak olyan arcunk van, mint amit a németek ellen mutattunk – mondta a meccs után a Győr játékosa.

Márton Gréta, a Ferencváros játékosa szintén az ellenfél beállójáról ejtett egy-két szót. – Svájc játéka nem ért minket váratlanul, tudtuk, hogy nagyon tehetséges a beállójuk, és ezt is, hogy gyakran játsszák meg a jobbszélsőjüket. Okozott némi fejtörést. A szünetben a feszültség és a nyugalom is jelen volt az öltözőben. A második félidőben volt egy 4-0-s roham, az üres kapus gólok segítettek minket – nyilatkozta a magyar balszélső. Hozzátette, hogy a kezdeti feszültség oka a bemutatkozó meccs miatt volt érezhető, és a horvátok ellen vasárnap már más lesz a helyzet. – Biztosan nem leszünk ennyire idegesek, a régebbi videófelvételek alapján tudunk ellenük készülni, és ezekből tudunk majd erőt meríteni – mondta a tavaly az év játékosának választott Márton.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megszámolta, 14 gólt kapott a csapata a beállóposztról, és ez nem megengedhető. De van más is, amivel nem volt elégedett a kapitány.  – Ez nem fog működni a továbbiakban. Kizárólag az  egyéni akciókkal nem lehet meccset nyerni. A magabiztosság hiányzott. Biztos bennünk volt még a németek elleni pofon, 14 gólt kaptunk beállóposzton. Az átlövést és a szélsőt nagyjából kivettük a játékból, a beállót nem sikerült megoldani. A horvátoknál is vannak minőségi beállók, ellenük is nehéz lesz. Debelic és Jezic is komoly beállós, ellenük meg kell oldani a védekezést. A második félidőben már toldoztuk a lyukakat, a szünetben leginkább azért voltam feszült, mert ha megnézzük az egyéni képességeket, abban mi sokkal jobbak vagyunk. De ez nem látszott a pályán – mondta Golovin.

Borítókép: Lukács Viktória hat lövésből hat gólt szerzett (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.