Még az edző is csak sörre vágyott a gyenge NB I-es meccs után

Nem sok szót érdemelt volna a ZTE–Kecskemét találkozó, de aztán megszólalt az újonc sikeredzője. A labdarúgó NB I 16. fordulójában Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője is nagyot mondott, szerinte látszott a pánik debreceni kollégája szemében.

Magyar Nemzet
2022. 11. 13. 8:34
SZABÓ István
Labdarúgó NB I – Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas meccsnek ígérkezett a ZTE és a Kecskemét összecsapása, hiszen a zalaiak két győztes meccs után, jó formában várták a találkozót, egy esetleges sikerrel pedig megközelítették volna a dobogót a téli szünet előtt, a vendégek pedig újoncként vannak a top háromban, a KTE volt az ősz meglepetéscsapata. Ennek ellenére unalmas és színvonaltalan 0-0 lett a szombati meccs vége.

Némi színt csupán Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője vitt a zalaegerszegi estébe a mérkőzés után adott nyilatkozatával: – A ZTE-nek sem volt sok helyzete, de nyomást azért tudott ránk helyezni, és örülök, hogy hősiesen ki tudtuk védekezni a meccset kapott gól nélkül, mert nekünk az egy pont is sokat jelent, gratulálok a játékosaimnak. Nagy dicséret jár az egész klubnak, mert ragyogó őszünk volt, most mégis csak az jár a fejemben, hogy bemegyünk a csapattal, és megiszunk egy sört. Pihenni is kell egy kicsit, a nyáron erre kevés idő jutott, jól fog esni ez a néhány hét. Nagyon nagy igénybe vétel volt nekünk az NB I, de talán üde színfoltjai voltunk eddig a mezőnynek. Viszont még nincs vége, nagyon sok forduló van hátra, de az eddig gyűjtött 26 pontnak örülök.

Megérdemli azt a sört Szabó István, aki még az idénykezdet előtt azt nyilatkozta lapunknak, hogy 37-38 pont megszerzése a cél, és ennek a pontmennyiségnek a közel hetven százalékát az újonc már gyakorlatilag féltávnál begyűjtötte. Vélhetően a dobogóról visszanézve már nem is a puszta bennmaradás a cél Kecskeméten.

A Puskás Akadémia újabb bombagólja ellenére is legyőzte hazai pályán 2-1-re a Debrecent, amiben a felcsútiakat irányító Hornyák Zsolt szerint nagy szerepe volt annak, hogy taktikailag sikerült meglepniük a DVSC-t.

– Láttam a pánikot az ellenfél edzőjének a szemében. Szerintem 3-5-2-es felállásra számítottak tőlünk, és pánikba estek, hogy máshogy játszottunk. Ez volt a tervünk, szerettük volna meglepni a Debrecent – hangoztatta Hornyák.

Talán nem meglepetés, hogy a DVSC edzője, Srdjan Blagojevic nem erősítette meg a pánikot, sőt szerinte meglepetés sem volt. Annyiban mindenképpen igaza van, hogy a Puskás mindkét gólját szöglet után szerezte Batik Bence, tehát olyan játékhelyzetből, amire illett volna felkészülni.

– Nem leptek meg minket a pontrúgásokkal, hiszen korábban elemeztük a Puskás játékát, és tudtuk, hogy nagyon veszélyesek a beadásokat és a pontrúgásokat követően is. Volt egy tervünk a védekezésre, ami sajnos nem működött ezen a mérkőzésen, és két gólt is kaptunk szögletből – sajnálkozott Blagojevic.

NB I, 16. forduló:

Szombat:
Puskás Akadémia–Debrecen 2-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1670 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.)
Paks–Újpest 3-1 (1-0), Paks, 2500 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)
ZTE–Kecskemét 0-0, Zalaegerszeg, 2366 néző, v.: Bognár

Vasárnap:
Fehérvár–Kisvárda 13.30
Honvéd–Ferencváros 15.45
Vasas–Mezőkövesd 18.00

A forduló mérkőzéseit az M4 Sport vagy az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Borítókép: Szabó István, a KTE  vezetőedzője (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.