Sztanyiszlav Csercseszovnak az utolsó meccsen is fontos a jó eredmény

Csütörtökön számára már tét nélküli mérkőzést játszik Trabzonban a Ferencváros, hiszen már eldőlt, hogy az első helyen zárja az Európa-liga csoportkörét. Ennek ellenére Szatnyiszlav Csercseszov a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy neki ebben a helyzetben is fontos az eredmény. Abdullah Avcit, a Trabzonspor vezetőedzőjét meglepte a Ferencváros kiemelkedő teljesítménye.

Magyar Nemzet
2022. 11. 02. 18:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán megérkezett Trabzonba a Ferencváros, ahol az utolsó csoportmeccsét játssza csütörtökön az Európa-ligában. A helyzete kényelmes, hiszen úgy léphet pályára a török bajnok Trabzonsport ellen, hogy már biztosan megnyerte a csoportot, azaz a presztízsen kívül számára nincs étje a találkozónak. A mérkőzés előtti napon Sztanyiszlav vezetőedző, és a játékosok közül Ryan Mmaee sajtótájékoztatón beszéltek a meccsel kapcsolatos várakozásaikról a találkozó otthonául szolgáló Akyazi Stadionban.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, az ellenfél abszolút győzelmi kényszerben van, ezért talán kicsit nagyobb rajtuk a nyomás. Mi kevésbé vagyunk nyomás alatt, de ugyanolyan mentalitással, csapatként kell együtt harcolnunk, mint eddig, és akkor elérhetünk egy jó eredményt, ez is a célunk – válaszolta elsőként Ryan Mmaee arra az újságírói kérdésre, hogy bár nincs közvetlen tapasztalata a Trabzonsporról, hiszen Budapesten nem játszott, mire számít az utolsó csoportmérkőzésen.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz nehéz több mint harmincezer néző előtt pályára lépni csütörtök este, pláne úgy, hogy a Trabzonspor még nem kapott ki ebben a sorozatban hazai pályán, míg a Ferencváros talán Belgrádban, sok szenvedélyes szurkoló előtt játszott a legkevésbé jól, Ryan Mmaee azt válaszolta, tudják jól, hogy milyen atmoszféra vár rájuk, és hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés, de megvan benne és a csapatban a megfelelő egység és szellem ahhoz, hogy sikerüljön jó eredménnyel zárni.

Ezután Sztanyiszlav Csercseszov következett, aki arra a felvetésre, hogy csak fiatal játékost hozett el, és játszatni is akarja-e őket, ezt felelte:

– Ez a hatodik meccsünk a csoportban, és egy ilyen szoros menetrendben sajnos benne van, hogy sérülések miatt egy-két játékost nélkülöznünk kell. Ezért is van ilyen sok fiatal velünk, de a holnapi nagyon fontos mérkőzés lesz, elsősorban az eredményt tartjuk szem előtt, és nem azt, hogy hány fiatal debütálhat a felnőtt csapatban. és két sárga lappal léphet csütörtökön pályára, itt vannak a keretben, van még időm eldönteni, hogy valóban ott lesznek-e a pályán. 

Stanislav Cherchesov Adama Traoré Europa League
Fotó: Mirkó István

Az orosz edzőt arról is kérdezték, a labdabirtoklásnak mekkora szerepe lesz, korábban mondott olyat, hogy a csapata szeret az ilyen mérkőzéseken a kontrajátékra támaszkodni. 

– Már játszottunk a Trabzonnal egy mérkőzést hazai pályán, ahol tíz emberrel kellett helyt állnunk, de ez teljesen más meccs lesz. Idegenben vagyunk, a Trabzon mögött ott áll majd a remek közönsége. Az, hogy mi lesz a lehető legjobb taktika nekünk, még holnapig eldől, ezen még mi is gondolkodunk a stábbal – válaszolta Sztanyiszlav Csercseszov.

Abdullah Avci, a Trabzonspor labdarúgócsapatának vezetőedzője a szerda délutáni sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, annak ellenére erős Ferencvárosra számít csütörtökön, hogy a magyar bajnok vélhetően nélkülözi néhány kulcsjátékosát az Európa-liga csütörtöki utolsó fordulójában.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila 

– Már a sorsoláskor látszott, hogy ez nagyon kemény csoport, amelyben a Monaco tűnt a legerősebbnek. A Ferencváros azonban négy pontot szerzett a franciákkal szemben, ami komoly meglepetés volt nekem, elsősorban ezzel biztosította be első helyét a négyesben. A rivális legnagyobb erőssége, hogy atletikus játékosok alkotják a keretét – mondta a csoportgyőztes és ezáltal már nyolcaddöntős magyar bajnokról a török szakember, aki hozzátette, a zöld-fehéreknek 27-28 azonos képességű futballistájuk van, így nem lehet arról beszélni, hogy cserejátékosok fognak szerepelni a mérkőzésen.

Abdullah Avci kiemelte, mindenképpen nyerni akarnak, mert győzelemmel biztosan folytathatják szereplésüket a nemzetközi porondon, jobb esetbe a Monaco pontvesztésével maradnak az Európa-ligában. Ehhez rendkívül fontos, hogy ne ragadja el játékosait a hév, azaz ésszel és türelemmel futballozzanak. A török bajnok egyiptomi támadója, Trézéguet kijelentette, hisz abban, hogy a győzelemmel megszerzik a második helyet, és így a második számú kupasorozatban maradhatnak. 

Borítókép: Ryan Mmaee és Sztanyiszlacs Csercseszov a sajtótájékoztatón (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.