Elkelt a katari vb egyik nagy felfedezettje

Várható volt, hogy nem sokáig marad a PSV Eindhovenben Cody Gakpo azok után, hogy a katari futball-vb-n öt meccsen három góllal segítette a holland válogatottat. A PSV tegnap bejelentette, hogy a nyurga támadó játékjogát a Liverpoolnak adta el.

Magyar Nemzet
2022. 12. 27. 8:41
GAKPO, Cody
Doha, 2022. november 21. A holland Cody Gakpo, miután gólt fejelt a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában játszott Szenegál-Hollandia mérkőzésen a dohai al-Tumama Stadionban 2022. november 21-én. MTI/EPA/Mohamed Meszara Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cody Gakpo a Liverpool játékosa lett. A holland csatárt az elmúlt nyáron kis híján szerződtette a Manchester United, de az a transzfer meghiúsult. Gakpo az ősszel tovább srófolta az árát, 14 meccsen kilenc gólt szerzett és 12 asszisztot adott a PSV-ben, majd a katari futball vb-n ő volt a holland válogatott legeredményesebb csatára. 

Az öt meccsen három gólt szerzett csatárt a Liverpool szerződtette, az üzletet a PSV jelentette be a saját honlapján. A mindentudó olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint 37 millió fontot fizet az angol sztárcsapat a holland klubnak, az ár bónuszokkal együtt elérheti az 50 millió fontot. 

A megállapodás időtartamát a felek nem hozták nyilvánosságra, a nemzetközi szaksajtó egyöntetűen hosszú távú szerződésről számol be. A világ egyik legjobb védőjének tartott Virgil Van Dijknak mindenképpen lesz egy minőségi, holland válogatott csapattársa a Liverpoolban. 

Borítókép: Gakpo Liverpoolba költözik (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.