Karácsonyi őrület: négy piros lap és egy arcátlan gól

Azerbajdzsán muzulmán többségű ország, így pláne nem kifogás a karácsony. Sőt, a Zira és a Kapaz megpróbált minden lehetséges futballelemet belesűríteni egyetlen mérkőzésbe.

Magyar Nemzet
2022. 12. 25. 17:54
null
Fotó:
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már nem probléma, hogy egy kicsi, 1300 férőhelyes bakui stadionban is legyen VAR-berendezés, s a Zira–Kapaz azeri Premier League-mérkőzésen igen buzgók voltak a videószobában ülők.

Volt itt minden: VAR-ozás után piros lapra fokozott sárga, derékba rúgásért ítélt piros, utolsó emberként elkövetett kezezés, szigorúan kiosztott második sárga lap, bombagól, videózás után elvett potenciálisan győztes találat, a jelzett hosszabbítás letelte után született gól és persze a VAR elhibázott „volt kontakt”-értelmezésére alapozó rengeteg fetrengés.

A legarcátlanabb Nicat Suleymanov volt, aki tizenegyesre pályázott a repülésével, azonban a földön fekve észlelte, hogy akár gólt is szerezhet.

Borítókép: Négyszer villant a piros lap (Fotó: Pfl.az)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.