Kéztörés, ezüst, műtét, arany: a klasszis huszonnégy órája

Pénteken kéztörés a pálya elején, majd második hely. Sofia Goggia szombaton rátett még egy lapáttal: miután péntek este több mint száz kilométert utazott, hogy megoperálják, a második lesiklást már megnyerte St. Moritz lejtőjén.

2022. 12. 18. 9:57
Sofia Goggia kéztörés után nyert
SKI-SUI-ALPINE-WORLD-WOMEN-DOWNHILL Italy's Sofia Goggia competes during the Women's Downhill event of the FIS Alpine Ski World Cup in Saint-Moritz on December 17, 2022. (Photo by AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sofia Goggia az elmúlt évek legjobb női lesiklója, ha egészséges, szinte legyőzhetetlen. Az olasz síző 2018-ban megnyerte a szám olimpiai aranyérmét, az elmúlt két idényben pedig csak egy ellenfél tudta megállítani: a sérülés.

Sofia Goggia kéztörés után nyert alpesi sí
Sofia Goggia egy nappal a kéztörés után újra nyert (Fotó: Europress/AFP/Fabrice Coffrini)

Az olasz versenyzőnek a 2021-es, számára hazai világbajnokságot ki kellett hagynia, s kis híján így járt idén a pekingi téli olimpiával is. Végül ott lehetett a rajtban, s ha már indult, szerzett is egy ezüstérmet a négy évvel korábbi aranya mellé.

Goggia a 2022/23-as alpesisí-idényt is dominánsan kezdte, a kanadai Lake Louise-ban mindkét lesiklást megnyerte. Pénteken viszont a svájci St. Moritzban csak a második helyen zárt honfitársa, Elena Curtoni mögött.

Goggia vereségéhez persze hozzájárult, hogy a pálya tetején, a harmadik kapunál eltörte a kezét.

Szombaton újabb lesiklás várt a mezőnyre a korábbi olimpiai helyszínen, Goggia indulása természetesen kérdéses volt. Az olasz klasszis azonban nem a visszalépés mellett döntött.

Péntek este St. Moritzból a 125 kilométerre található Milánóba utazott, ott megműtötték a kezét. Majd visszatért Svájcba, és a szombati lesiklást már megnyerte!

– Nem tudtam igazán jól ellökni magam a rajtnál, ezért nem nyertem akkora különbséggel, mint az edzéseken. Nagy köszönetet kell mondanom azoknak, akik lehetővé tették, hogy ma rajthoz álljak: az orvosnak, valamint a sofőrnek is, aki elvitt Milánóba – mondta a hősies siker után Goggia.

Sofia Goggia az elmúlt évek legjobb női lesiklója. Szinte legyőzhetetlen, ha egészséges, ha nem.

Borítókép: Sofia Goggia törött kézzel is száguld lefelé (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.