Mbappé szó szerint kiütött egy francia szurkolót a vb-elődöntő előtt

Kylian Mbappé táncát a labdával nem tudták lekövetni a marokkói védők a második francia gól előtt, ami megpecsételte az afrikai ország sorsát. A PSG sztárja ugyanakkor a 2-0-ra megnyert vb-elődöntő előtt és után is főszereplő lett egy-egy pályán kívüli tettével.

Magyar Nemzet
2022. 12. 15. 7:41
MBAPPÉ, Kylian
al-Hor, 2022. december 14. A francia Kylian Mbappé (j) és a marokkói Szofjan Amrabat a katari labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Marokkó elõdöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 14-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gólt ugyan nem szerzett a Marokkó elleni győztes meccsen, de Randal Kolo Muani találata előtt ő zavarta össze az ellenfél védelmét. Volt egy francia szurkoló, aki hasonlóképpen azt sem tudta, hogy hol van, és ennek ugyancsak Mbappé volt az oka még a meccs előtt.

Történt, hogy a franciák bemelegítése közben Mbappé olyan erővel fölé lőtt egy labdát, hogy az a lelátón arcon találta egyik honfitársát, aki a Twitterre felkerült videó tanúsága szerint még akkor sem volt nagyon magánál, amikor Mbappé észlelve a történeteket, kiszaladt hozzá, hogy bocsánatot kérjen:

Nem ez volt a PSG csatárának az egyetlen nemes gesztusa a vb-elődöntőben, a lefújás után ugyanis nemcsak egyszerűen mezt cserélt párizsi klubtársával, Achraf Hakimivel, hanem magára is öltötte a marokkói dresszt, és abban ünnepelte a döntőbe jutást társaival. Ismerve az előzményeket, hogy a marokkói szurkolók kifütyülték a francia himnuszt, majd felcsendült a fülsértő hang az összes francia labdaérintésnél a meccs alatt is, Mbappé gesztusa alighanem túlmutatott a csapattárs iránt érzett tiszteleten.

A 23 éves játékos igazi vezérként viselkedik a katari torna alatt, öt góljával a franciák legeredményesebb játékosa. Nem mellesleg vezeti is a vb góllövőlistáját, méghozzá másik PSG-s klubtársával, Lionel Messivel holtversenyben. Az Argentína elleni vasárnapi döntő végén vele is mezt cserélhet majd, csak az a kérdés, hogy ki vigasztalja majd a másikat közben.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Kylian Mbappé a Marokkó elleni vb-elődöntőn (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.